Για ζωοκλοπή θα δικαστούν δύο αδέλφια

Για ζωοκλοπή θα δικαστούν δύο αδέλφια

Για ζωοκλοπή θα δικαστούν δύο αδέλφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση αυτή τον Φεβρουάριο του 2014

Κατηγορούμενα για ζωοκλοπή θα δικαστούν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου δύο αδέλφια ηλικίας 37 και 33 ετών.

Οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση αυτή τον Φεβρουάριο του 2014 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 ετών ο καθένας για τα 65 ζώα που φέρονται να έκλεψαν το 2006 από στάβλο στις Καλυθιές!
Κατά της απόφασης αυτής τα δύο αδέλφια άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2015, ωστόσο δεν παρέστησαν και η έφεση κρίθηκε ανυποστήριχτη και απορρίφθηκε.

Στην πρόσφατη, ωστόσο συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου ο συνήγορος του 37χρονου και του 33χρονου κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, η οποία έγινε δεκτή και έτσι η δίκη θα επαναληφθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια στις 18 Φεβρουαρίου 2006 πήγαν στο στάβλο του 68χρονου Σταμάτη Χατζηδιάκου του Βασιλείου στις Καλυθιές και αφαίρεσαν συνολικά 65 ζώα και συγκεκριμένα: 8 αγελάδες, δύο μοσχάρια, 26 κατσίκες, ένα τράγο, και 28 κατσικάκια. Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τα κλεμμένα ζώα σε δικό τους στάβλο στο Τσαΐρι και στην συνέχεια τα πούλησαν έναντι χρηματικού ποσού στους τρεις συγκατηγορούμενους τους. Ειδικότερα πούλησαν τα δύο μοσχάρια έναντι 350 ευρώ, 8 κατσίκια για 300 ευρώ, 4 κατσίκες και τρία ερίφια έναντι 300 ευρώ, 3 κατσίκες για 180 ευρώ, ενώ έδωσαν και μία κατσίκα για να καλύψουν … χρέος τους!

Αξίζει να σημειωθεί πως και ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκαν μετά τη σύλληψη τους, τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκαν ότι τα συγκεκριμένα βοοειδή και τις 54 αίγες- ερίφια δεν τα είχαν αφαιρέσει αλλά τα είχαν πάρει κανονικά παρουσία μάλιστα και του 60χρονου ιδιοκτήτη τους, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει να τα αγοράσουν έναντι συγκεκριμένου ποσού που θα του έδιναν. Καθώς όμως καθυστέρησαν την καταβολή των χρημάτων ο 60χρονος προέβη στη καταγγελία σε βάρος τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κινηθεί σε βάρος τους η νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση