Ενιαία εθνική στρατηγική στο θέμα της τρομοκρατίας ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Ενιαία εθνική στρατηγική στο θέμα της τρομοκρατίας ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Ενιαία εθνική στρατηγική στο θέμα της τρομοκρατίας ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Σε δηλώσεις του χθες στην ΕΡΤ Ρόδου

«Είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια αντίδραση σ’ αυτό το αποτρόπαιο μόρφωμα που ονομάζεται Ισλαμικό Κράτος και το οποίο είναι αποφασισμένο να τα βάλει με τις βασικές πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Αυτό δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν και από πλευράς Ευρώπης ακραίες αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σε απομόνωση της χώρας μας και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συννενοηθεί με τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να υπάρχει ενιαία εθνική στρατηγική στο θέμα αυτό.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι «η Ευρώπη θα καταλάβει ότι γι’ αυτό που ζει τώρα ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η αυτοσυγκράτηση είναι ενδεδειγμένη σ’ αυτή την περίπτωση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα έδωσε την εντύπωση ότι από τον Ιανουάριο και μετά δεν είχε καμία διάθεση να φυλάξει τα σύνορά της.

«Δεν καθιστώ σε καμία περίπτωση, είπε, υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη σημαντική αύξηση των προσφυγικών ροών, αλλά ότι δόθηκε η εντύπωση ότι ο ευκολότερος τρόπος εισόδου στην Ευρώπη είναι τα ελληνικά νησιά, αυτό είναι δεδομένο».

Ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι οι παλαιότερες δηλώσεις του περί αποστολής Τζιχαντιστών στο Βερολίνο υπονόμευσαν το κύρος της χώρας μας.
«Δεν είναι δηλώσεις αυτές, ανέφερε, από μια χώρα που θέλει να είναι σοβαρός εταίρος σε μια ευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού ρεύματος».

Κ. Μητσοτάκης: «Όταν σε στηρίζει ο Βορίδης και ο Μπαλτάκος, πιο δεξιά είναι ο τοίχος»
Αιχμές για τη στήριξη του κ. Μάκη Βορίδη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, άφησε άφησε-μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, τόνισε, αποκτά πλέον πάρα πολύ σκληρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Όταν τον στηρίζει ο κ. Βορίδης και ο κ. Μπαλτάκος, πιο δεξιά είναι ο τοίχος. Δεν έχει τίποτα πιο δεξιά πια», χαρακτηρίζοντας παράλληλα οξύμωρο το γεγονός ότι μ’ αυτούς τους ένθερμους υποστηρικτές, ο κ. Τζιτζικώστας ισχυρίζεται ότι μπορεί να εκφράσει την όλη Ν.Δ.

Ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι συνεννοήσεις έκανε και τι ανταλλάγματα μπορεί να απέσπασε ο κ. Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας ότι πολλοί κεντρογενείς ψηφοφόροι δεν θα δουν με μεγάλο ενθουσιασμό μια Ν.Δ που θα μπατάρει προς τα δεξιά.

Κ. Μητσοτάκης: «Να σταματήσει η Ν.Δ να βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί»
Ως ο πιο κατάλληλος να διευρύνει τη Ν.Δ και να την κάνει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πιστεύω, ανέφερε, ότι έχω τη δυνατότητα να μιλήσω μ’ ένα πειστικό πολιτικό λόγο σε μετριοπαθείς ψηφοφόρους, που σήμερα δεν ανήκουν στη Ν.Δ και οι οποίοι μας είναι απολύτως απαραίτητοι για να ξανακάνουμε τη Ν.Δ μεγάλη παράταξη».

Άφησε αιχμές εναντίον του κ. Μεϊμαράκη, που δήλωσε χθες ότι μπορεί να φτάσει τη Ν.Δ από το 28% στο 40%, αναρωτηθείς γιατί δεν την πήγε σ’ αυτές τις εκλογές.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ν.Δ δεν μπορεί να βάζει τα προβλήματα μονίμως κάτω από το χαλί, υποστηρίζοντας ότι σ’ αυτή την εσωκομματική συζήτηση συγκρούονται δύο σχολές σκέψης.

Η μία που λέει ότι δεν πρέπει ν’ αλλάξουν τα πράγματα στη Ν.Δ, ότι μπορούμε ν’ αφήσουμε τη βιτρίνα του κόμματος ίδια και ότι κάποια στιγμή θα πέσει ο Τσίπρας ως ώριμο φρούτο και θα ξανάρθουμε στην εξουσία και μια δεύτερη σχολή σκέψης που λέει ότι πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα και ότι χρειάζεται σημαντική ανανέωση σε ιδέες, σε προτάσεις και πρόσωπα.

«Αυτή τη δεύτερη σχολή σκέψης, τόνισε, πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να την υλοποιήσω», επισημαίνοντας ότι και άλλοι συνυποψήφιοί του μιλάνε για ανανέωση, όμως εκεί υπάρχει ένα ωραίο περιτύλιγμα χωρίς περιεχόμενο.

Ερωτηθείς εάν πίσω από κάποιες υποψηφιότητες κινούνται πρώην αρχηγοί του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακούει κι αυτός διάφορες φήμες και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες της Ν.Δ και να μην αφήσουν αυτή την εκλογή να είναι αντικείμενο παρασκηνιακών συναλλαγών.

Ανέφερε τέλος ότι η Ν.Δ θα βγει ισχυρή απ’ αυτή την εσωκομματική διαδικασία και ότι η αντιπαράθεση είναι πολιτική.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς