Παρίστανε τον αστυνομικό για να… αρπάξει τους πωρόλιθους

Παρίστανε τον αστυνομικό  για να… αρπάξει τους πωρόλιθους

Παρίστανε τον αστυνομικό για να… αρπάξει τους πωρόλιθους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 530 ΦΟΡΕΣ

Δικογραφία σε βάρος ενός 62χρονου ημεδαπού σχημάτισε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, καθώς ο ίδιος φέρεται να είναι ο δράστης της κλοπής των πετρών πωρόλιθου από αρχαιολογική περιοχή κοντά στην Τουριστική Σχολή της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, οι κλοπές αυτές χαρακτηρίστηκαν ως διακεκριμένες . Η εξιχνίασή τους έγινε στις 13 Νοεμβρίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, ο οποίος παριστάνοντας τον αστυνομικό τον Ιούνιο 2015 αφαίρεσε από αρχαιολογική περιοχή και επαγγελματική σχολή πωρόλιθους, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 31.000 ευρώ.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από την τακτική δικαιοσύνη όπου παραπέμφθηκε ο 62χρονος. Δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας πάντως αν βρέθηκαν από τις έρευνες οι συγκεκριμένες πλάκες.

Την υπόθεση της αρπαγής των πλακών πωρόλιθου οι οποίες ήταν λαξευμένες στο χέρι, αποκάλυψε η ΡΟΔΙΑΚΗ με δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στις 14 Οκτωβρίου και στις 4 Νοεμβρίου 2015 αντίστοιχα.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες αρχές, έχουν κάνει «φτερά» από το περιμετρικό τοιχίο της οδού Δημοκρατίας (Τουριστική Σχολή) πάνω από 42 τέτοιες πλάκες πωρόλιθου, διαστάσεων 60 Χ 50 Χ 15 προκειμένου βεβαίως κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο έργο!

Η ενέργεια αυτή, είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σε όλους τους ροδίτες και αυτό που τώρα είναι το ζητούμενο, είναι να βρεθούν και να επιστρέψουν άμεσα στη θέση τους οι πλάκες αυτές. Εντύπωση προκαλεί πάντως, η ευκολία αλλά και το θράσος με το οποίο αφαιρέθηκαν, σε ένα σημείο που χαρακτηρίζεται από τα πιο κεντρικά ίσως σε ολόκληρη τη Ρόδο με κίνηση όλο το 24ωρο.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί