Η Ρόδος στην έκθεση «Philoxenia»

Η Ρόδος στην έκθεση  «Philoxenia»

Η Ρόδος στην έκθεση «Philoxenia»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

Aυξημένο ενδιαφέρον για μαθητικές εκδρομές στο νησί μας

Θετικός φαίνεται να είναι για τη Ρόδο ο απολογισμός της έκθεσης “Philoxenia” που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, καθώς έγιναν επαφές με τον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, η οποία δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Ρόδο.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου που ήταν, βέβαια, εκεί, στην έκθεση, η οποία περιελάμβανε ακόμα δύο εκθέσεις, ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε σε δύο περίπτερα, σ’ αυτό του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος και σ’ εκείνο της Περιφέρειας.

Όπως ενημέρωσε, στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia, πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Συνδέσμου των Ιαματικών Πηγών Ελλάδος που μετείχε και η Υπουργός η κα Κουντουρά στην οποία και προώθησαν το αίτημα τόσο του Συνδέσμου όσο και των «Πηγών Καλλιθέας», για τη σύσταση του γραφείου πιστοποίησης των ιαματικών πόρων.

Όπως είπε, η κα Κουντουρά έκανε μία εισήγηση, τους διαβεβαίωσε ότι μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα συσταθεί η Επιτροπή αυτή και ευελπιστούν, αφού γίνει αυτό, ένα από τα θέματα για τα οποία θα πάρουν θέση είναι η πιστοποίηση και η δημοσίευση σε ΦΕΚ του ιαματικού νερού της Καλλιθέας.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, η έναρξη έγινε από την κα Κουντουρά στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο όπου προλόγισε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO και έδωσε το «παρών» και η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαρία Κόλια-Τσαρούχα. Την επόμενη, επισκέφθηκαν τα περίπτερα και είχαν μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κουντουρά και στο προσεχές διάστημα την περιμένουμε και στη Ρόδο για να δει και άλλα ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της έκθεσης, έγιναν συναντήσεις και με πράκτορες και συγκεκριμένα με την Ένωση πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης και με άλλες περιοχές και τα μηνύματα, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, είναι θετικά.

Στο σημείο αυτό, η κα Χατζηλαζάρου, εκ μέρους της Διεύθυνσης Τουρισμού και του Δήμου Ρόδου, εξέφρασε τα συλληπτήριά τους για το χαμό των ανθρώπων στο Παρίσι.

Όμως, ως απόρροια του σοκαριστικού αυτού γεγονότος, όπως τους είπαν πράκτορες στη Θεσσαλονίκη, πολλά σχολεία σκέφτονται να επισκεφθούν προορισμούς της Ελλάδας, ανάμεσά τους και τη Ρόδο καθώς περιμένουν περαιτέρω αλλαγή του προγράμματος τους σε σχέση με το εξωτερικό, προτιμώντας προορισμούς στη χώρα, και η Ρόδος είναι παραδοσιακός προορισμός για τις μαθητικές εκδρομές.

Τέλος, συναντήσεις έγιναν και με το Γραφείο Συνεδρίων που έχει συστήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενώ συνομίλησαν και με το Δήμαρχο και στο προσεχές διάστημα θα γίνουν και άλλες κινήσεις, σε σχέση με τον τουρισμό, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη