Τα τρία ελαιοτριβεία που λειτουργούν στην Κάρπαθο επισκέφθηκε ο έπαρχος

Τα τρία ελαιοτριβεία που  λειτουργούν στην Κάρπαθο  επισκέφθηκε ο έπαρχος

Τα τρία ελαιοτριβεία που λειτουργούν στην Κάρπαθο επισκέφθηκε ο έπαρχος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Τα ελαιοτριβεία του νησιού της Καρπάθου επισκέφθηκε ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Επαρχείου.

Ο Έπαρχος συζήτησε με τους διαχειριστές των ελαιοτριβείων και τους ζήτησε να τηρούνται οι όροι ασφαλείας και καλής λειτουργίας των ελαιοτριβείων.

Παράλληλα επισήμανε ότι μετά το πέρας της φετινής ελαιοκομικής περιόδου θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους συνάντηση στο Επαρχείο προκειμένου να αποφασιστούν οι παρεμβάσεις που θα απαιτούνται και στα τρία ελαιοτριβεία, Μεσοχωρίου, Ολύμπου και Ν. Χουβαρδά που αφορούν κυρίως τα συστήματα αποχέτευσης για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθεί και η προοπτική επαναλειτουργίας των παραδοσιακών ελαιοτριβείων Μενετών, Απερίου, Σπόων, Βολάδος και Πυλών.

ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Επαρχείου πήραν δείγματα ελαιολάδου από τα τρία ελαιοτριβεία προκειμένου να εξεταστεί η ποιότητά του και η περιεκτικότητά του σε οξέα και λοιπά συστατικά. Τέλος διαπιστώθηκε ότι άρχισε και συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η περισυλλογή του ελαιοκάρπου.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο