Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ιεροβασίλη

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ιεροβασίλη

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ιεροβασίλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται ο γιος και η φίλη του

Σήμερα θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη 61 ετών, μέσα στο σπίτι της στο Γεννάδι στη Νότια Ρόδο το καλοκαίρι του 2012, για την οποία κατηγορούνται ο 26χρονος γιος της και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 9 Νοεμβρίου ωστόσο υπήρξε κώλυμα στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του 26χρονου κατηγορούμενου και έτσι διεκόπη για τις 20 του μήνα, δηλαδή σήμερα
Την υπεράσπιση της 36χρονης Ρωσίδας έχει αναλάβει ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής, ενώ ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό των άλλων δύο παιδιών της 61χρονης, θα παραστεί ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ενώπιον του οποίου η 36χρονη Ρωσίδα δια του συνηγόρου της κ. Στέλιου Αλεξανδρή, είχε καταθέσει υπόμνημα με το οποίο επεσήμανε την αθωότητα της και ζητούσε την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που έχει εκδοθεί σε βάρος της έστω και με περιοριστικούς όρους, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Το άγριο φονικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, εξιχνιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και στην συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της τότε ανακρίτριας Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη, της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Αιμιλίας Σοφίας Μέρης, της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή του 26χρονου και την ομολογία του! Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 26χρονος με την 36χρονη Ρωσίδα φίλη του την οποία και θέλησε να την παντρευτεί.

Η άρνηση της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές που της επέφερε ο ίδιος ο γιος της! Και οι δύο οι δράστες (ο 26χρονος με την 36χρονη φίλη του) συνελήφθησαν, απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι παίρνοντας το δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων