Σίγκουρντσον: «Φοβήθηκα πως θα φάω ξύλο από τους οπαδούς στη Ρόδο» (βίντεο)

Σίγκουρντσον: «Φοβήθηκα πως θα φάω ξύλο από τους οπαδούς στη Ρόδο» (βίντεο)

Σίγκουρντσον: «Φοβήθηκα πως θα φάω ξύλο από τους οπαδούς στη Ρόδο» (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 851 ΦΟΡΕΣ

Ο «καρχαρίας» Χέλγκι Σίγκουρντσον στα δίχτυα του gazzetta.gr σε μία σπαρταριστή συνέντευξη για όσα έζησε στον Παναθηναϊκό. Ο τρόμος από την εισβολή οπαδών, οι πέτρες στο λεωφορείο στον αγώνα με τον Ιάλυσο, η απίστευτη υποδοχή και τα γκολ στον ΟΦΗ!

Το gazzetta.gr στα σαγόνια του «καρχαρία». Ο Χέλγκι Σίγκουρντσον, από τους πλέον παρεξηγημένους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη χώρα μας, 14 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό θυμάται με ενθουσιασμό όσα έζησε στο «τριφύλλι».

Ο άλλοτε Ισλανδός διεθνής φορ, επελέγη το καλοκαίρι του 1999 αντί των... ακριβών Τζορκαέφ, Ρούσφελντ και Σαπουιζά.

Στους «πράσινους» αγωνίστηκε για δύο σεζόν σκοράροντας 17 γκολ σε 47 συμμετοχές. Στην πρώτη του χρονιά πέτυχε 8 γκολ στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος σε 21 ματς, ενώ στην δεύτερη και τελευταία σεζόν σε μόλις 6 παιχνίδια βρήκε δίχτυα δύο φορές.

Ο Χέλγκι Σίγκουρντσον ήταν ένας φιλότιμος στράικερ με προϋπηρεσία σε Μπουντεσλίγκα (Στουτγκάρδη, Τένις Μπορούσια), Δανία και Νορβηγία, αλλά σε καμία περίπτωση ο σταρ που παρουσίαζαν τα ελληνικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για τον «καρχαρία» που δάγκωνε τους αντιπάλους του.

Ο άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr για την θητεία του στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας ως την καλύτερη εποχή της καριέρας του!

«Στον Παναθηναϊκό έζησα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Θα μπορούσα να πω της ζωής μου. Έλαβα ένα θερμό καλωσόρισμα από τον κόσμο. Όλοι ήταν δίπλα μου και με υποστήριζαν.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ήταν μία σπουδαία εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Πέρασα φανταστικά με την οικογένεια μου. Έπειτα από 15 χρόνια θυμάμαι με νοσταλγία όσα έζησα στον Παναθηναϊκό».

Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που έχει πέσει θύμα των ορέξεων του «καρχαρία» κάτι που θυμάται ο τελευταίος ακόμη και σήμερα.

«Δύο γκολ θυμάμαι ιδιαίτερα από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Και τα δύο ήταν κόντρα στον ΟΦΗ. Το πρώτο εκτός έδρας με μακρινό σουτ στις καθυστερήσεις του αγώνα και το δεύτερο στο ΟΑΚΑ, όπου είχα περάσει αλλαγή και νικήσαμε. Πέτυχα αρκετά γκολ, αλλά αυτά μου έχουν μείνει».

Μία από τις στιγμές που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό του Χέλγκι Σίγκουρντσον ήταν η υποδοχή του από τον κόσμο του Παναθηναϊκού κατά την άφιξη του.

«Ήταν εκπληκτικός ο τρόπος που με υποδέχθηκαν οι οπαδοί μας όταν ήρθα στην Αθήνα. Δεν περίμενα να δω τόσο κόσμο στο αεροδρόμιο. Ήταν σαν όνειρο για μένα να έρθω στην Αθήνα και να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξεχνώ τον ενθουσιασμό που υπήρχε από τους οπαδούς μας κατά την άφιξη μου. Ένιωθα την αγάπη τους».

Η πρώτη επαφή του Ισλανδού με το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν εφιαλτική. Πετροβολισμός και εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Στο παρθενικό ματς κόντρα στον Ιάλυσο σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα 20 λεπτών.

«Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι μου. Διεξήχθη δύο μέρες αφότου είχα έρθει στον Παναθηναϊκό. Ήταν ματς Κυπέλλου στην Ρόδο (σ.σ.: κόντρα στον Ιάλυσο).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως το λεωφορείο από το ξενοδοχείο μέχρι το γήπεδο όπου θα διεξάγονταν ο αγώνας δεχόταν βροχή από πέτρες. Ήταν ένα σοκ για μένα αυτό, καθώς επρόκειτο για τις πρώτες εντυπώσεις μου.

Στο ντεμπούτο μου με τον Παναθηναϊκό πέτυχα δύο γκολ. Σε κάθε γκολ έβλεπα κόσμο να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο.

Νόμιζα πως ήταν αντίπαλοι που ήθελαν να με δείρουν και άρχισα να τρέχω για να τους αποφύγω. Τελικά ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού που ήθελαν να με αποθεώσουν πανηγυρίζοντας μαζί μου».

Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν τα πιο σημαντικά ματς στην καριέρα του «καρχαρία».

«Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ήταν το σπουδαιότερα της καριέρας μου. Έπαιξα σε Γερμανία, Δανία και Νορβηγία αλλά τίποτα δεν έμοιαζε με αυτά τα ντέρμπι. Ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και εμπειρία να παίζει με 80.000 κόσμο. Πολύ πάθος στο γήπεδο. Δικαιολογημένα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θεωρείται από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη.

Στον Ολυμπιακό αγωνίζεται πλέον και ένας συμπατριώτης μου, ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Έχει καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, όμως ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο του μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Παρακολουθώ τα νέα της πρώην ομάδας μου σε εβδομαδιαία βάση».

Ο Καραγκούνης ήταν ένας από τους πρώην συμπαίκτες του Χέλγκι Σίγκουρντσον με τον οποίο έκανε παρέα.

«Έκανα περισσότερο παρέα με τον Ρενέ Χένρικσεν και τον Έρικ Μίκλαντ, αλλά και με Έλληνες όπως ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Παρακολουθούσα μάλιστα την πορεία του Καραγκούνη στην Αγγλία με την Φούλαμ όπου τα πήγε πολύ καλά. Θυμάμαι όλους τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό».

Ο πρώην παίκτης της Στουτγκάρδης μέσω του gazzetta.gr θέλησε να στείλει το μήνυμα του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

«Θα ήθελα να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να τους ευχαριστήσω για την αγάπη τους αλλά και την υποστήριξη τους όσο αγωνιζόμουν στον σύλλογο. Ελπίζω η ομάδα να επιστρέψει σύντομα στην κορυφή και να υλοποιήσει τους στόχους της».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.