Αυτόνομο σύστημα πόσιμου νερού στους Λειψούς

Αυτόνομο σύστημα πόσιμου νερού στους Λειψούς

Αυτόνομο σύστημα πόσιμου νερού στους Λειψούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Την έγκριση σύμβασης για τη δημιουργία αυτόνομου συστήματος παραγωγής πόσιμου νερού στους Λειψούς θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Στην εισήγησή του προς το Π.Σ. ο Επαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος προτείνει συγκεκριμένα:
«Στις 25/08/2014 υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Μητρόπολη Σύμης για την υλοποίηση του έργου "Συντήρηση καμπαναριού Πανορμίτη στη νήσο Σύμη", προϋπολογισμού 180.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, η οποία έληξε στις 25/08/2015.

Οι μελέτες που αφορούν το συγκεκριμένο έργο, λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου δεν πρόλαβαν να εκπονηθούν. Για το λόγο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προτίθεται να συνάψει νέα Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Μητρόπολη Σύμης για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Σκοπός του έργου είναι η επισκευή και συντήρηση του κωδωνοστασίου της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση του έργου με το ποσό των Εκατόν ογδόντα χιλιάδων ευρώ (180.000,00 €). Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΚΑΕ 9899).

Παρακαλούμε λοιπόν για την έγκριση σύναψης και των όρων της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς