Νέες καταγγελίες από τον πρώην δήμαρχο Νισύρου

Νέες καταγγελίες από τον πρώην δήμαρχο Νισύρου

Νέες καταγγελίες από τον πρώην δήμαρχο Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 738 ΦΟΡΕΣ

Στις 18.11.2015 ο Δήμαρχος Νισύρου έκανε ανεπίσημο απολογισμό της 16μηνης θητείας του (ο επίσημος γίνεται κανονικά σε ειδικό τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο), θητεία που όπως λέει ο ίδιος «είναι θητεία ευημερίας, προόδου και αναγέννησης».

Στον λόγο του όπως συνηθίζει κατηγόρησε για άλλη μια φορά την προηγούμενη δημοτική Αρχή με λέξεις και φράσεις του πεζοδρομίου. Άλλωστε αυτό κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια, νομίζοντας ότι με τα ψέματα και τα παραμύθια του θα κρύψει την ανικανότητά του.

Συκοφαντεί εμένα τον πρώην δήμαρχο, το πρώην δημοτικό συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου Νισύρου όπου υπηρετούν άριστοι υπάλληλοι που και εργάζονται με το γράμμα του Νόμου όπως είχαν οργανωθεί και στελεχωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι στο ταμείο του Δήμου έχει 700.000 ευρώ. Μπράβο! Δεν τον ρώτησε κανείς ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΧΡΕΗ ΜΟΝΟ της θητείας του; Το ακριβές ποσό εγγράφεται στον κωδικό 81 του προϋπολογισμού του Δήμου Νισύρου και είναι 360.000 ευρώ και αφορά μόνο τα τιμολογημένα χρέη.

Επίσης ξέχασε να πει ότι στον επίσημο ισολογισμό του έτους 2014, που ψηφίστηκε πριν από 15 ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ του δήμου που μεταφέρθηκε την 31/12/2014 στο 2015 ήταν 390.000 ευρώ. πράγμα φυσικό διότι την 30η Αυγούστου 2014 παραδώσαμε 270.000 ευρώ ρευστό χρήμα και 350.000 ευρώ διακανονισμένα από τα οποία μέσα στο 2015 έχει εισπράξει τα μισά τουλάχιστον.

Παρ όλα αυτά, όμως, για να φουσκώσει τεχνηέντως το ταμείο του Δήμου δεν πληρώνει κανέναν και τίποτα! Οι επαγγελματίες της Νισύρου στους οποίους ο ίδιος ανέθεσε δουλειές, απλήρωτοι! Τους προμηθευτές τους στέλνει στα δικαστήρια για να πληρωθούν.!

Για τα πετρέλαια και τις βενζίνες για τα οχήματα του Δήμου, ήδη χρωστάει 4 μήνες. Μάλιστα στην Αθήνα επισκέφθηκε την διοίκηση της ΕΚΟ για να καταγγείλει τον βενζινά (επειδή είναι αδελφός μου) επειδή δεν του βάζει βενζίνη στα οχήματα. Όταν όμως διευκρίνισε ότι χρωστάει 4 μήνες (ενώ έχει ο ίδιος υπογράψει σύμβαση με το βενζινάδικο για δύο μήνες πίστωση) οι Διευθυντές της ΕΚΟ του είπαν να ευχαριστήσει τον βενζινά που του δίνει και 2 μήνες πίστωση παραπάνω! Γι’ αυτό έκανε κινήσεις να δημιουργήσει δημοτικό πρατήριο . Ανόητε... εκδικητικέ και μικρέ άνθρωπε!

Νομίζει ότι τότε το πετρέλαιο θα ρέει άφθονο και δωρέαν! Μέχρι πότε άλλωστε ο εξ Αμερικής δημοτικός σύμβουλος θα πληρώνει από την τσέπη του την βενζίνη στα οχήματα;

Ήδη λείπει 2 μέρες και τα οχήματα σταμάτησαν! Σήμερα μάλιστα, αντί να πληρώσει από τις 700.000 ευρώ τις βενζίνες, για άλλη μια φορά ζητιάνεψε πάλι στη «Λάβα ΑΕ» και ζήτησε ο διευθυντής να φουλάρει ο βενζινάς όλα τα αμάξια του Δήμου και αναλαμβάνει εκείνη να πληρώσει, αλλά όχι άμεσα! Άρα πάλι άδεια τα οχήματα!
Μόνο και μόνο από το πείσμα να μην πληρώσει τον προμηθευτή. Έχει καταντήσει τον δήμο Σωματείο Γειτονιάς που συντηρείται από ξαφνικές δωρεές και άφθονες ευεργεσίες …Φοβού όμως του Δαναούς και δώρα φέροντας….

Που είναι η αιγλη του Δήμου Νισύρου; Με αυτόν τον ανίκανο Δήμαρχο καταντήσαμε τελευταίοι στο Αιγαίο. Σε όποια υπηρεσία και να μιλήσει κάποιος Νισύριος, η πρώτη κουβέντα είναι «που τον βρήκατε αυτόν;...».
Ο Δήμαρχος έχοντας κρατήσει ο ίδιος και την διοίκηση όλων των επιχειρήσεων του Δήμου, έχει ταπεινώσει όλους τους υπαλλήλους μόνιμους και εποχιακούς. Προσλαμβάνει νόμιμα μετά από προκήρυξη, δεν τους πληρώνει!

Τους στέλνει στη δουλειά υποσχόμενος ότι σε λίγες μέρες θα τους κάνει σύμβαση, δεν την κάνει, μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Οι υπάλληλοι στην ΔΕΥΑΝ μένουν 3 και 4 μήνες απλήρωτοι, του κάνουν επίσχεση εργασίας και τους απειλεί με απόλυση. Ρωτήστε τους ίδιους. Πήρε 5 διμηνίτες στην ΔΕΥΑΝ εν γνώσει του ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει και αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι.

Στη ΔΕΥΑΝ είχαμε ρυθμίσει το χρέος στο ΙΚΑ των 120.000 που βρήκαμε όταν αναλάβαμε το 2007, έχασε και αυτή την ρύθμιση. Άραγε πόσο έφτασε τώρα το χρέος στο ΙΚΑ; στη ΔΗΤΟΥΡΕΝ (Ξενώνας και Λουτρά) από Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και οι 12 υπάλληλοι ήταν απλήρωτοι και οι μισθοί και το ΙΚΑ. Το πρόστιμο του ΙΚΑ ποιος θα το πληρώσει; Στη ΔΗΚΕΝ (Ηφαίστειο, Ηφαιστειολογικό Μουσείο και Βοήθεια στο σπίτι) ήταν 4 μήνες απλήρωτοι και οι μόνιμοι και οι έκτακτοι. Αυτό το πρόστιμο του ΙΚΑ που είναι 4.500 ευρώ ποιος θα το πληρώσει;

Αυτό πάει να πει χρηστή διαχείριση, ευημερία, πρόοδος και αναγέννηση!
Ήρθε η τακτική ετήσια επιχορήγηση στη ΔΕΥΑΝ όπως κάθε χρόνο των 63.000 ευρώ, αλλά στο δελτίο τύπου λέει ότι πήγε στον υπουργό και έφερε λεφτά για να πληρωθούν οι υπάλληλοι.
Πόσα ψέματα πια!!!!! Για τις επιχειρήσεις θα αναφερθούμε με άλλο κείμενο γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του Δημάρχου, ο οποίος δεν εμπιστεύεται κανέναν σύμβουλό του και κρατάει ο ίδιος προσωπικά όλες τις Διοικήσεις, μαρτυρούν την μεγάλη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Μόνο για τον λογαριασμό ηλεκτρισμού της αφαλάτωσης θα πω ότι το χρέος των 90.000 ευρώ προκύπτει από την κατανάλωση κατά την διάρκεια των 15 μηνών της δημοτικής αρχής, αφού δεν πλήρωσε κανέναν λογαριασμό. Εκείνος αφήνει να εννοηθεί ότι είναι περασμένων ετών …..ότι δηλαδή έκανε θαύμα και η αφαλάτωση επί ημερών του καίει αέρα…..

Τα μοναδικά έργα που αναφέρει είναι τα ασβεστώματα, τα παγκάκια μέσα στους δρόμους, η περίφραξη όλων των πλατειών καιι πολλών ιδιωτικών οικοπέδων και οι μεγάλες ανακαινίσεις των κτιρίων, δηλαδή ένας κουβάς μπογιά απ’ έξω και αλλαγή 3 μεντεσέδων.

Το έργο που ξεκίνησε (αλλά δεν προβλέπεται να τελειώσει σύντομα αφού έφυγε ο εργολάβος στα μισά) της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Κάστρο ξενώνας όλοι γνωρίζουν ότι είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ανάθεση, μελέτη, έγκριση, χρηματοδότηση, του τα αφήσαμε έτοιμα και έκανε ένα ολόκληρο χρόνο για να προκηρύξει το διαγωνισμό ! Μεγάλη επιτυχία! Η διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ανάθεση, μελέτη, έγκριση, ψήφιση χρηματοδότησης εξ ιδίων πόρων, διαγωνισμός, κατακύρωση στον Περουλή Καμπανή. Ακόμα και τον δωρητή για τον τάπητα και τις μπασκέτες του είχαμε βρει. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο δήμος ήταν ένας τοίχος.

Έκανε ένα χρόνο να γίνει αυτός ο ένας τοίχος! Έχει δώσει με απευθείας αναθέσεις με αποφάσεις δημάρχου (είναι νόμιμο για ποσά μέχρι 25.000 ευρώ) σε εταιρείες συμβούλων και δεσμεύεται για μεγάλα ποσά για να τον συμβουλέψουν δήθεν τους τρόπους που θα φέρει μεγάλα έργα και χρηματοδοτήσεις στο νησί. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν καταλαβαίνουν ότι τους παραπλανά; Πως θα γίνουν έργα χωρίς μελέτες; Δεν έχει κάνει καμιά ανάθεση για μελέτη! Εκτός αν σκοπεύει να τις κάνει όλες μόνος του όπως μας είπε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα κάνει την μελέτη για να φέρει το νερό από την αφαλάτωση στην Ευαγγελίστρα με μια αντλία και στην Καρδιά !

Συμβάσεις με συμβούλους:
- ειδικός συνεργάτης ιδιώτης: 20.000 τον χρόνο
- ειδικός σύμβουλος Γεώργιος Φώτης (γνωστός και από την θητεία του στον Δήμο Αργους….): αμοιβή άγνωστη

-εταιρεία Mediascape Eπε (εμπόριο υπολογιστών κλπ) : 24.600 ευρώ για τον Δήμο Νισύρου και υπεγράφη την 26.10 2015 με χρόνο λήξης την 30.4.2016. Αυτό, που είναι και το μεγαλύτερο έργο του μέχρι σήμερα, δεν το γράφει ο Δήμαρχος ούτε σε δελτίο τύπου ούτε στον απολογισμό . Γιατί άραγε; Το αντικείμενο της σύμβασης είναι:

-παρακολούθηση του τεχνικού προγράμματος του 2015 -που τελειώνει σε ένα μ;hνα- αλλά και του 2016 αλλά μόνο μέχρι τον Απρίλιο, μετά θα πηγαίνει μόνο του το τεχνικό πρόγραμμα το υπόλοιπο 2016 ! Εκτός αν προγραμματίζεται νέα σύμβαση και να αναθέσει απευθείας και άλλα 25 άρια … .Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι μια σελίδα και την έκαναν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι του Δήμου.

- παρακολούθηση των έργων Λουτρά, ΧΥΤΑ και Οξός της Παναγιάς. Τα Λουτρά όμως δεν άρχισαν ακόμα. Μάλιστα την Παρασκευή ο Δήμαρχος ζήτησε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει την ακύρωση του διαγωνισμού! Το θέμα βέβαια δεν πέρασε αλλά είναι απορίας άξιο πώς ενώ δεν είχε σκοπό να ολοκληρώσει το έργο των Λουτρών, 15 ημέρες πριν προσέλαβε εταιρεία για να τον συμβουλεύει γι’ αυτό το έργο!!!

Οποία διαφάνεια! Τα έργα δε του Οξού και των ΧΥΤΑ βαίνουν προς ολοκλήρωση, παρακολουθούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειες και την τελική έγκριση θα δώσει επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα σήμερα κιόλας το πρώτο τιμολόγιο της εταιρείας αυτής κόπηκε και κλήθηκε η τριμελής Επιτροπή Καλής Έκτέλεσης Έργων του Δήμου, να πιστοποιήσει ότι το έργο (???!!!) εκτελέσθηκε καλώς - 20 ημέρες μετά την σύμβαση-, ώστε να πληρωθεί το τιμολόγιο. Έχουν ήδη ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

-ίδια εταιρεία Mediascape : 24.600 για την ΔΗΚΕΝ (ψηφίστηκε προχθές στο συμβούλιο της ΔΗΚΕΝ, ακόμα δεν έχει υπογραφεί ). Αναμένουμε να δούμε αν θα έχει ουσιαστικό αντικείμενο ή αν θα είναι προσχηματική για να πληρωθεί ο «εθελοντής» όπως τον έλεγε μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος στο δημοτικ;o συμβούλιο λογιστής της επιχείρησης….

Τέλος, πρέπει να το ξαναπούμε για πολλοστή φορά, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν, ότι όταν παραδώσαμε τα Νεα Σφαγεία είχαν αποπερατωθεί πλήρως, είχαν τοποθετηθεί τα μηχανήματα και το μόνο που έμενε ήταν η νεα Δημοτική Αρχή να κάνει την αίτηση ηλεκτροδότησης, δηλαδή να μαζέψουν τα έγγραφα με μια αίτηση μιας πρότασης και να τα υποβάλλουν στην πολεοδομία, ώστε να δώσει την έγκριση για την ηλεκτροδότηση.

Εδώ και 16 μήνες δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Ο Δήμαρχος και τα παπαγαλάκια του επαναλαμβάνουν ότι φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή διότι δήθεν είχε κάνει αίτηση για ηλεκτροδότηση αλλά όχι για σφαγεία αλλά για ελαιοτριβείο. Μάλιστα διαβεβαίωνε ότι τα νέα σφαγεία δεν έχουν καν δεξαμενή ! Ψέματα όλα ! Βεβαίως είχαμε κάνει αίτηση στην πολεοδομία, αλλά ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ!!!

Διότι όλες οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις του είναι ΕΤΟΙΜΕΣ και μένει μόνο η έκδοση της άδειας οικοδομής. Ούτε γι’ αυτό το θέμα ασχολήθηκε η νέα Δημοτική Αρχή! Μόνο κοροϊδεύει τους Νισύριους, και υποτιμά την νοημοσύνη τους ψελλίζοντας ανοησίες ως δικαιολογίες. Μάλλον σκοπεύει να βάλει ρεύμα στα Νέα σφαγεία και να προχωρήσει το Ελαιοτριβείο του χρόνου μήπως και ξεχάσουν οι Νισύριοι ότι είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και μπορέσει να φανερώσει ένα δήθεν δικό της έργο κάποτε!

Από όλα τα παραπάνω εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο Δήμαρχος, ψεύδεται ανερυθρίαστα για κάθε περίπτωση! Δεν διστάζει να συκοφαντεί, να παραπλανεί κοιτάζοντας τους δημοτικούς συμβούλους του στα μάτια! Όποιος τολμήσει να του αντισταθεί, γίνεται αυτομάτως εχθρός του και δεν σταματά να σκέφτεται πώς να τον εκδικηθεί! Κρίμα! Η Νίσυρος μας δεν άξιζε τέτοια τύχη!

Αντίο Νίσυρος!

Του Νίκου Καρακωνσταντίνου
Τέως δήμαρχος Νισύρου, Επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό
Συμβούλιο Νισύρου

Διαβάστε ακόμη

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»