Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του Ληξιαρχείου Ρόδου

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του Ληξιαρχείου Ρόδου

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του Ληξιαρχείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των ληξιαρχικών πράξεων του Ληξιαρχείου Ρόδου. Το έργο που ξεκίνησε με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορά την περίοδο από το 1913 έως το 2013 και θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Μέσω αυτής της διαδικασίας εξασφαλίζονται τα τεκμήρια μοναδικότητας κάθε πολίτη και είναι δυνατή η ανίχνευση κάθε πλαστοπροσωπίας και σειράς μορφών παραβατικότητας όπως είναι η έκδοση πλαστών στοιχείων, οι διπλοεγγραφές σε δήμους, οι πλαστές ταυτότητες κ. ά.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Πληροφορικής - Νέων Τεχνολογιών, Ανθρώπινου Δυναμικού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Σάββας Διακοσταματίου, δήλωσε ικανοποιημένος από την ταχύτητα ολοκλήρωσης του έργου και την αρτιότητά του και τόνισε πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η αντίστοιχη δουλειά και στις άλλες δημοτικές ενότητες του νησιού.

Αξίζει να τονιστεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και μαζί με το Εθνικό Δημοτολόγιο θα αποτελέσει την ουσία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ώστε όλα τα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου και του Εθνικού Δημοτολογίου να αποθηκεύονται σε ένα σύστημα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο