Διευκρινίσεις από το υπουργείο για την εισφορά σε γη και χρήμα

Διευκρινίσεις από το υπουργείο για την εισφορά σε γη και χρήμα

Διευκρινίσεις από το υπουργείο για την εισφορά σε γη και χρήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Από το Υπουργείο θα ζητήσει ο Δήμος της Ρόδου να αποφανθεί οριστικά ποιός είναι αρμόδιος για την εισφορά σε γη και σε χρήμα που καλούνται να καταβάλλουν τα ξενοδοχεία, οι Δήμοι ή Περιφέρεια. Το παραπάνω προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από σύσκεψη που συγκάλεσε, αργά χθες το μεσημέρι, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με σύσσωμο το νομικό επιτελείο του Δήμου (σ.σ. παρέστησαν οι πέντε από τους έξι νομικούς συμβούλους που διαθέτει).

Αντικείμενο ήταν οι επόμενες κινήσεις του Δήμου αναφορικά με το θέμα της εισφοράς σε γη και σε χρήμα καθώς και διάφορα πολεοδομικά θέματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λοιπόν, ο Δήμος εμμένει ότι οι διαδικασίες όπως και ο υπολογισμός και η είσπραξη του τιμήματος για την εισφορά γίνονται από τους Δήμους και υπάρχουν παραδείγματα από άλλους Δήμους που προχώρησαν τη διαδικασία, όπως της Χερσονήσου, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου. Επίσης, η αρμοδιότητα των Δήμων, επισημαίνουν οι νομικοί του Δήμου της Ρόδου, αναφέρεται και στον Καλλικράτη.

Έτσι, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Σαλαμαστράκη, ο οποίος είναι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου που έχει χειριστεί το θέμα, να στείλει τη δική του γνωμοδότηση μαζί με εκείνην του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας, του κ. Φιλιππάκου, που λέει ότι είναι αναρμόδιος ο Δήμος, στο Υπουργείο και εκείνο να αποφανθεί ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, εκκρεμούν 18 υποθέσεις ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν ελεγχθεί καθώς και άλλες 60-70 περιπτώσεις που έχουν πάρει άδειες και θα βγει η εκτίμηση της εισφοράς που θα κληθούν να καταβάλλουν.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων