Κλείνει το αστυνομικό τμήμα στο Φαληράκι

Κλείνει το αστυνομικό τμήμα στο Φαληράκι

Κλείνει το αστυνομικό τμήμα στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής"

«Λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα του Φαληρακίου, αναμένεται να μπει σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» και μάλιστα άμεσα, αφού μεθαύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση στη Ρόδο του νέου σχεδίου ανασυγκρότησης της ΕΛΑΣ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες εκτός από το Φαληράκι, θα κλείσει και ο Αστυνομικός Σταθμός Γενναδίου, ο οποίος ούτως ή άλλως υπάρχει το τελευταίο διάστημα μόνο στα χαρτιά, αφού η περιοχή καλύπτεται από τις υπηρεσίες που εκτελούνται κυρίως από τον Α.Σ. Λίνδου και το Α.Τ. Αρχαγγέλου.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα στο Φαληράκι, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός αυτό, καθώς θα μείνει χωρίς αστυνόμευση μια περιοχή η οποία ιδιαίτερα το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες και δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχουν περιστατικά που χρίζουν άμεσης επέμβασης από τις αστυνομικές αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν δύο κτήρια που χρησιμοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, ένα στην πλατεία του οικισμού και ένα στον Άγιο Νεκτάριο, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε και διαμορφώθηκε σχετικά πρόσφατα για τον σκοπό αυτό.

Έντονη είναι η αντίδραση και από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλη Καφετζή: «Δεν είναι δυνατόν να αφήνουν μια αμιγώς τουριστική περιοχή όπως το Φαληράκι, έστω και χωρίς υποτυπώδη αστυνόμευση, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ιδιαίτερα όταν το καλοκαίρι έχουμε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες και περιστατικά όπως κλοπές, αντιδικίες ακόμη και υποθέσεις όπως βιαιοπραγίες, βιασμοί, βανδαλισμοί υπό την επήρεια μέθης κλπ. βρίσκονται σε έξαρση. Απλώς ζητάμε το αυτονόητο».

Διαβάστε ακόμη

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Ζευγάρι νεαρών ρομά έκαναν ανήθικες προτάσεις σε ανήλικη, αντέδρασε και την δάγκωσαν

Επανέρχεται το «Πρέβελης» στα νησιά μας

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φιλοζωικής