Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες στη σημερινή απεργία

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες στη σημερινή απεργία

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες στη σημερινή απεργία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 194 ΦΟΡΕΣ

Καθοριστικής σημασίας είναι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα και από όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Στην απεργία συμμετάσχουν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ δυναμική είναι και η κινητοποίηση του Εργατικού κέντρου της Ρόδου εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για μία απεργία η οποία είναι συνέχεια της προηγούμενης πετυχημένης κινητοποίησης της 12ης Νοεμβρίου και έχει σαν κύριο αίτημα την αλλαγή των προβλέψεων του προϋπολογισμού ο οποίος κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και ο οποίος προβλέπει δραματικές περικοπές στο κομμάτι που αφορά την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια – είπε ο πρόεδρος του ΕΚΡ κος Σάββας Χατζησάββας.

Επίσης, προβλέπει μειώσεις μισθών και μείωση συνολικά των δαπανών του δημοσίου ενώ δεν έχει κανέναν αναπτυξιακό χαρακτήρα, μιας και τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων είναι περιορισμένα έως ανύπαρκτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν υιοθετηθεί αυτός ο προϋπολογισμός ο οποίος, για το 2016, προβλέπει μείωση στο κονδύλι που αφορά την κοινωνική ασφάλιση πάνω από 2,5 δις ευρώ, είναι κατανοητό ότι αυτό το ποσό θα εξοικονομηθεί από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται αμέσως μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, «ένα ασφαλιστικό που στην ουσία θα βάλει ταφόπλακα σ’ όλο το θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης, θα μειώσει παραπέρα τις συντάξεις και θα οδηγήσει τους νυν συνταξιούχους σε εξαθλίωση αλλά και τους εν ενεργεία εργαζόμενους στην ουσία να μην πάρουν ποτέ σύνταξη ή αν πάρουν να είναι προνοιακού τύπου, επίδομα, φιλοδώρημα!», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μ’ αυτή την κινητοποίηση, θέλουν να στείλουν και ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ότι οι απαιτήσεις τους είναι υπερβολικές, ότι η χώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν πειραματόζωο της Ευρώπης και σαν φόβητρο για το τι θα πάθουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, ανέφερε, ακόμη, ότι το επόμενο διάστημα συζητείται έντονα τόσο η αλλαγή του νόμου που διέπει τα συνδικάτα, τον τρόπο δηλαδή που θα οργανώνονται και θα προκηρύσσουν απεργίες, και επαναφέρει σαν σκέψη το δικαίωμα των εργοδοτών να κάνουν ανταπεργία, το γνωστό «lock out», το οποίο έχει καταργηθεί από το 1982.

Ακόμη, οι δανειστές επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και, όπως είπε, είναι κατανοητό ότι, αν περάσει αυτός ο νόμος, θα προστεθούν χιλιάδες άνεργοι στους ήδη εκατομμύρια ανέργους, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα ενώ θα οδηγήσει και το ασφαλιστικό σύστημα στην κατάρρευση εφόσον θα έχουμε περισσότερες απολύσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κ. Χατζησάββας απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους της Ρόδου, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου, να πάρουν μέρος στην απεργία. Κάλεσμα απηύθυνε και στους επιστημονικούς φορείς της περιοχής, τους εμπόρους και τους μικροεπαγγελματίες αλλά και τους κλάδους του δημοσίου για να συμμετάσχουν.

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων
Μεταξύ άλλων το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στα Πλατανάκια στις 10.30 το πρωί. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων με εκβιασμούς, διλήμματα και δηλώσεις για διάσωση δήθεν του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος.

Φέρνουν νέα μέτρα που διαλύουν όσα δικαιώματα είχαν απομείνει! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ!

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές!

Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να μην ξεσπιτωθεί κανείς!
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Στο νέο σύστημα που ετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα μόνο τα ποσά που θα πληρώνουμε, δε θα ξέρουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!

Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους! Η επίθεση δεν εξαιρεί κανέναν, όχι μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παραγωγή με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

Εμείς έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε με τον ιδρώτα και το αίμα μας το ασφαλιστικό σύστημα. Απαιτούμε την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν δυο συγκεντρώσεις σήμερα
Η συγκέντρωση του Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 10.30 πμ. ΣΤΟ ΕΚΡ και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στα «Πλατανάκια».

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου