Σαρωτικοί έλεγχοι στη Ρόδο από κλιμάκιο επιθεωρητών

Σαρωτικοί έλεγχοι στη Ρόδο από κλιμάκιο επιθεωρητών

Σαρωτικοί έλεγχοι στη Ρόδο από κλιμάκιο επιθεωρητών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1031 ΦΟΡΕΣ

Στο στόχαστρο όσοι εργάζονται ανασφάλιστοι

Πολυμελές κλιμάκιο τεχνικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες στη Ρόδο, ελέγχοντας διάφορες επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νησί μας έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του σώματος επιθεωρητών εργασίας, και δεν αποκλείεται αυτό να έχει γίνει μετά από καταγγελίες εργαζομένων.
Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» το κλιμάκιο απαρτίζεται από ειδικούς στους τομείς της υγιεινής και της ασφάλειας, ενώ παράλληλα έλεγχος γίνεται και για την ανασφάλιστη εργασία.

Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σωρεία παραβάσεων στους κανόνες εργατικής νομοθεσίας που προέκυψαν μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έλεγχοι γίνονται και στις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες είναι μεν κλειστές, αλλά σε αυτές γίνονται διάφορες εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το πολυμελές κλιμάκιο αντικαθίσταται τακτικά από άλλο που επισκέπτεται το νησί μας, ενώ αυτή η διαδικασία θα γίνεται σχεδόν όλο το μήνα.
Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τους ελεγκτές να βρίσκονται στη Ρόδο και τις γιορτές για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα λειτουργήσουν εκείνο το διάστημα.

Πηγές της «Ρ» πάντως θέλουν να έρχεται σήμερα στη Ρόδο και ο γενικός γραμματέας των τεχνικών υπηρεσιών του ΣΕΠΕ, ενδεικτικό της σοβαρότητας που δίνουν στο θέμα οι υπεύθυνοι σε κεντρικό επίπεδο.

Δηλώσεις του Θ. Σταμούλη
Την ικανοποίησή του, εξέφρασε, χθες, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, κ. Θανάσης Σταμούλης, για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε χώρους εργασίας στη Ρόδο αυτή την περίοδο.

Όπως είπε, αν και βρισκόμαστε στο μήνα Δεκέμβριο, υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς βρίσκονται στο νησί μας ειδικά κλιμάκια από την Αθήνα που “γαζώνουν” τους χώρους εργασίας.
Συγκεκριμένα, μπαίνουν σε ξενοδοχεία και ελέγχουν για απλήρωτους εργαζόμενους αλλά όχι μόνο αφού διενεργούν ελέγχους και σε καταστήματα.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί αυτό που είπε ο Πρόεδρος ότι, δηλαδή, το κλιμάκιο που ήρθε «από πάνω» αποτελείται από είκοσι άτομα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα νησί!

«Στη Ρόδο έχουν πέσει όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και γαζώνουν το νησί!», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σταμούλης και ανέφερε ότι θέλουν οι έλεγχοι αυτοί να επεκταθούν και σε άλλους χώρους.
«Πάμε πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων