Ειδική εκδήλωση για τη νέα εποχή του ΠΡΟΤΟΥΡ

Ειδική εκδήλωση  για τη νέα εποχή του ΠΡΟΤΟΥΡ

Ειδική εκδήλωση για τη νέα εποχή του ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνει στις αρχές του νέου έτους

Η «νέα εποχή» για τον ΠΡΟΤΟΥΡ θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, με κύριο θέμα τα οικονομικά του Οργανισμού.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου αποφάσισε την επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ με 200 χιλιάδες ευρώ, ποσό βέβαια καθόλου ευκαταφρόνητο δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και των γενικότερων οικονομικών συνθηκών, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιχορήγηση του Οργανισμού στην προ κατάργησης ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. εποχή.
Όπως είναι φυσικό, από τότε που συνέβη αυτό, διάχυτος είναι o προβληματισμός για τη χρηματοδότηση και το μέλλον του Οργανισμού, για τον οποίο όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του.

Έτσι, τους τελευταίους μήνες, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρός του, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αρκετές φορές, έχει διατυπώσει τη θέση του ότι πρέπει να συνεισφέρουν και οι άλλοι φορείς αλλά και οι Σύλλογοι και τα Σωματεία που έχουν παρουσία στις εκθέσεις που συμμετέχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ.

Με την επιχορήγηση των 200 χιλιάδων ευρώ, λοιπόν, ο Οργανισμός θα καλύψει κάποια έξοδα τους επόμενους μήνες και βρίσκονται εν αναμονή της παρουσίασης του νέου προγράμματός του για το 2016. Κομβικό σημείο για αυτή τη «νέα εποχή» για τον Οργανισμό είναι η τροποποίηση του καταστατικού του αφού η λειτουργία του θα μπει σε νέα βάση και θα αποκτήσει νέα μέλη.
Μάλιστα, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του νέου προγράμματος και του νέου καταστατικού.

Ανάμεσα στις τοποθετήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση, το μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι από το 2010 ο μόνος που έβαλε χρήματα για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ είναι ο Δήμος της Ρόδου και, παρ’ όλα αυτά, είναι και ο μόνος που έχει δεχθεί κριτική.

Είπε, ακόμη, ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να τον στηρίζει γιατί είναι υπόθεση όλων μας αφού ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη οικονομική πηγή της περιοχής μας.

Συζήτηση έγινε, τέλος, και για την παρουσία της περιοχής μας στην έκθεση της Σμύρνης, η οποία θα γίνει με δύο εκδηλώσεις: Μία στις 9 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και μία στις 11 του μηνός που θα διοργανωθεί μία βραδιά ροδίτικης γαστρονομίας.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά