Στοιχεία και... αποδείξεις ζήτησε για τη ΡΟΔΩΝ Α.Ε. ο Χ. Χατζηευθυμίου

Στοιχεία και... αποδείξεις ζήτησε  για τη ΡΟΔΩΝ Α.Ε. ο Χ. Χατζηευθυμίου

Στοιχεία και... αποδείξεις ζήτησε για τη ΡΟΔΩΝ Α.Ε. ο Χ. Χατζηευθυμίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.» και τη διαχείριση των χρημάτων της, θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και τον Ιανουάριο θα ενημερωθεί το Σώμα, έπειτα από αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «ΡΟ.ΔΗ.» κ. Χατζή Χατζηευθυμίου στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην Δήμαρχος Ροδίων ζητάει ενημέρωση για το θέμα αυτό, ωστόσο στη συνεδρίαση του δ.σ. προχθές το βράδυ, το έθεσε μετ’ επιτάσεως λέγοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που στέλνονται στα Δικαστήρια και έμποροι που δεν μπορούν να πληρωθούν ενώ η Εταιρία διαχειρίζεται έσοδα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο κ. Χατζηευθυμίου ζήτησε να μάθει τι έγιναν τα χρήματα αυτά και τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί το Δήμο από το 2010.

Ο Πρόεδρος του δ.σ., κ. Βαγγέλης Μανδρακός, τον ενημέρωσε ότι μετέφερε το αίτημά του και ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προτίθεται να ενημερώσει σχετικά τους επικεφαλής των παρατάξεων. Σχετικά, λοιπόν, με το αίτημα που υπέβαλε ο κ. Χατζηευθυμίου για την εκκαθάριση της Ρόδων, ο Δήμαρχος είπε ότι, όντως, πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει όχι αυτή τη Δημοτική Αρχή αλλά όλη την προηγούμενη θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, από τότε που λήφθηκε η απόφαση της εκκαθάρισης της Εταιρίας. Μάλιστα, είδε το φάκελο από τότε που ανέλαβαν και μπόρεσαν να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα και παράλληλα κάλεσε, όπως είπε, τουλάχιστον πέντε φορές στο γραφείο του τον εκκαθαριστή και δύο-τρεις φορές το λογιστή που ασχολείται.

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήταν ένα τόσο δύσκολο και σύνθετο θέμα η εκκαθάριση της Ρόδων Α.Ε.», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζηδιάκος και ανέφερε ότι για να υπάρχει και τυπικά ένα αίτημα για την ενημέρωση του Σώματος, το ζήτησε και ο ίδιος γραπτώς. Μάλιστα, είχε ζητήσει να είναι εκεί ο εκκαθαριστής ο οποίος του παρέδωσε ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στις 16/7/’15 κατέθεσε στο ΓΕΜΗ ισολογισμό που προωθήθηκε στη Διεύθυνση Εμπορίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει έναρξη εκκαθάρισης γιατί δεν είχε καταχωρηθεί η πιστοποίηση κεφαλαίου που έλαβε χώρα την περίοδο 2004-2009.

Στις 4 Δεκεμβρίου διευκρινίστηκε ότι μπορεί να πιστοποιήσει, προχώρησε στην πιστοποίηση κεφαλαίου και ξεκίνησε η τροποποίηση των στοιχείων του ισολογισμού για την έναρξη της εκκαθάρισης. Επίσης, αναφέρει ακόμη ο εκκαθαριστής, αξιοσημείωτο ότι μέχρι τέλος του 2013 τελούσε χωρίς λογιστική υποστήριξη, κάτι που δυσχέραινε την πρόοδο της εκκαθάρισης ενώ τώρα αντιμετωπίζουν λογιστικά προβλήματα από το ελλιπές αρχείο που παραδόθηκε.

Είπε, ακόμη, ο Δήμαρχος ότι στην τελευταία συνάντησή τους παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης και η νομική υπηρεσία.

Έτσι, ζήτησε μαζί με τα νομικά κωλύματα να δουν και τα οικονομικά που έχουν να κάνουν με τους ισολογισμούς. Για τον λόγο αυτό, θέλει να γίνει μία ενημέρωση και με τους επικεφαλής και, όπως είπε, είναι αυτονόητο ότι θα ενημερωθεί το δ.σ. Ωστόσο θέλει να προηγηθεί η συνάντηση με τους επικεφαλής, πάνω απ’ όλα για να προστατευθούν και τα συμφέροντα του Δήμου αλλά και τα συμφέροντα του συνόλου των πιστωτών, όπως είπε.
Ανέφερε, ακόμη, ο Δήμαρχος ότι το δ.σ. είχε εκχωρήσει στην Εταιρία την είσπραξη κάποιων μισθωμάτων τα οποία, κατόπιν κατασχέσεων, πηγαίνουν κατευθείαν στη ΔΟΥ και το ΙΚΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηευθυμίου, αφού ξεκαθάρισε ότι αυτό το θέμα δεν είναι ευθύνη του Δημάρχου, συνέχισε λέγοντας: «Όμως, θεωρώ ότι είναι αδιανόητο αυτά τα πέντε χρόνια να μην έχει δοθεί καμία εξήγηση για το πού είναι τα χρήματα. Κατάσχονται από ΙΚΑ, κατάσχονται από την τράπεζα. Η τράπεζα έχει εξοφληθεί, το ΙΚΑ έχει εξοφληθεί-έχει παραμείνει ένα υπόλοιπο γύρω στα 60-70 χιλιάδες ευρώ για να εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή προς το ΙΚΑ-δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα στο ΓΕΜΗ. Έχω την εντύπωση ότι εμπαιζόμεθα!», είπε και μίλησε για παλαιότερες ευθύνες.

Ωστόσο-συνέχισε-«είναι αδιανόητο, επί πέντε χρόνια να εισπράττονται χρήματα περίπου 1,1 εκατ. ευρώ το χρόνο και κανείς να μην ξέρει πού είναι τα χρήματα αυτά. Πού είναι; Ο ίδιος έχει δηλώσει το 2012 ότι είχε 150-160 χιλιάδες ευρώ και δεν δήλωνε πού τα έχει. Πού είναι τα χρήματα αυτά; Πέρασαν άλλα τέσσερα χρόνια, τι έχουν γίνει;».

Ο Δήμαρχος είπε ότι είναι εύλογα τα ερωτήματα, απασχόλησαν και τον ίδιο από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους και γι’ αυτό κάλεσε τον εκκαθαριστή πέντε φορές και ζήτησε να ενημερώσει τον ίδιο και το δ.σ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο