Στην Κρητηνία: Σκύλοι κατασπαράζουν ζώα

Στην Κρητηνία:  Σκύλοι κατασπαράζουν ζώα

Στην Κρητηνία: Σκύλοι κατασπαράζουν ζώα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1003 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες κοτέτσια "εξαφανίστηκαν" εν μια νυκτί!

Αγανακτισμένοι, οργισμένοι και ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κρητηνίας και της γύρω περιοχής από τις καταστροφές που υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες από εγκαταλελειμένα κυνηγόσκυλα όπως πολλοί υποστηρίζουν ή από αδέσποτα, τα οποία κατέστρεψαν το βίο και την περιουσία τους πνίγοντας εκατοντάδες κότες και δεκάδες πρόβατα και κατσίκια.

Συγκεκριμένα στην Κάμειρο Σκάλα σκότωσαν 25 πρόβατα τα οποία ήταν έτοιμα να γεννήσουν, μέσα απο φυλασόμενη μάντρα. Στο Κάστρο Κρητηνίας σε δύο περιπτώσεις έπνιξαν 11 πρόβατα και μια κατσίκα, γλύτωσαν μόνο και σοβαρά τραυματισμένα ένα κατσίκι και ένα πρόβατο. Μέσα στο χωριό δεκάδες κοτέτσια με εκατοντάδες κότες έγιναν "βορά" των σκύλων! Μόνο από μια οικογένεια, που συμπλήρωνε το φτωχικό της εισόδημα από την πώληση αυγών, έπνιξαν μέσα σε μια νύχτα και τις 92 κότες και το μοναδικό πρόβατο που είχε στην κατοχή της!

Η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει ακόμη περισσότερο, γιατί αν και πέρασαν αρκετές μέρες από τις επιδρομές των σκύλων ακόμη δεν έχουν εντοπισθεί και φυσικά άγνωστοι παραμένουν και οι ιδιοκτήτες τους. Καταγγελίες έχουν γίνει προς τις αρμόδιες αρχές χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Οι φιλήσυχοι κάτοικοι του χωριού και της γύρω περιοχής απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να εξολοθρεύσουν με την πρώτη ευκαιρία τα σκυλιά τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους και στους αγρούς, προκειμένου να προστατέψουν τα οικόσιτα ζώα τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή γιατί δεν γνωρίζουν αν δεν θα επιτεθούν και στους ίδιους.

Αν και είναι εναντίον της χρήσης δολωμάτων και άλλων βίαιων μέτρων, ισχυρίζονται ότι θα αναγκαστούν να το κάνουν προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους, εφ' όσον δεν βλέπουν κανένα φορέα να ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτούς τους απροστάτευτους ανθρώπους.

Ούτε το Σύλλογο Κυνηγών ούτε φυσικά τις φιλοζωϊκές οργανώσεις. Καλούν δε το Σύλλογο Κυνηγών πέρα από τις διαλέξεις "προς εξύψωση της κυνηγητικής αγωγής των μελών του και την προστασία των ηθικών και υλικών συμφερόντων του" να ενημερώσει τα μέλη του και για τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην κοινωνία και ειδικά στους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης που είναι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες.

Τους ανθρώπους δηλαδή που δεν κρατούν τα ζώα και τα πτηνά από "χόμπυ" αλλά από βιοποριστική ανάγκη. Τους ανθρώπους που κρατούν "Θερμοπύλες" στα χωριά τους μοχθώντας νύχτα μέρα στα βουνά και στα λαγκάδια, στα θερμοκήπια και στους αγρούς, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να βγάλουν το φτωχικό τους μεροκάματο να ζήσουν τις οικογένειες τους να θρέψουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Όπως χαραχτηριστικά μας είπε και ο κτηνοτρόφος Μ.Δ. από την Κάμειρο Σκάλα "από τα ζώα που εκτρέφω, αντίκρυσα προχθές τα ξημερώματα μέσα στη στάνη μου 25 νεκρές προβατίνες έτοιμες να γεννήσουν και πολλά άλλα τραυματισμένα ζώα. Με αυτά προσπαθώ να ζήσω την οικογένειά μου και να πληρώσω τους δυσβάσταχτους φόρους που μου έχουν υποβληθεί.

Τρελάθηκα μόλις αντίκρυσα το φοβερό θέαμα. Οι κυνηγοί εξασκούν το χόμπυ τους και δυστυχώς μερικοί ασυνείδητοι από αυτούς εγκαταλείπουν εν συνεχεία τα σκυλιά τους, όταν πλέον δεν τα χρειάζονται και αυτά με τη σειρά τους καταστρέφουν τις δικές μας περιουσίες. Ποιός θα προστατέψει τα δικά μου τα ζώα;

Το κράτος με τις πενταροδεκάρες που δίνει ως αποζημίωση, κι όταν αυτή δοθεί ή αν δοθεί τελικά, ή οι Φιλοζωϊκές Οργανώσεις και ο Κυνηγητικός Σύλλογος, που κωφεύουν στις εκκλήσεις μας; Οι κυνηγοί εξασκούν το χόμπυ τους αλλά εμείς με αυτά τα ζώα ζούμε τις οικογένειές μας και σπουδάζουμε τα παιδιά μας".

Γράφει ο Τάσος Μηλιώνης

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας