Nέος κανονισμός για τα κοιμητήρια

Nέος κανονισμός για τα κοιμητήρια

Nέος κανονισμός για τα κοιμητήρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1588 ΦΟΡΕΣ

Ειδική συζήτηση για το νέο κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων για όλο το νησί, αναμένεται να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφορμή γι’ αυτό ήταν το θέμα που βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δ.σ. την περασμένη Τετάρτη, το οποίο είχε να κάνει με την επικαιροποίηση της απόφασης που είχε λάβει το 2013 η δημοτική κοινότητα Ρόδου σχετικά με αλλαγές στον κανονισμό επειδή όπως ειπώθηκε, αυτή καλείται να δώσει άμεση λύση σε μείζονα προβλήματα.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας, όμως, χαρακτήρισαν το θέμα ως σοβαρό και ζήτησαν να αναβληθεί ώστε να γίνει πιο διεξοδική συζήτηση, όπως και έγινε.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Στράτος Καρίκης, ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να συζητηθεί εκτενέστερα για όλο το νησί αλλιώς θα ψήφιζε «παρών». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ζητώντας και εκείνος να γίνει ειδική συζήτηση για το θέμα, όπως και για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού.

Με τα παραπάνω συμφώνησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης επειδή, όπως είπε, από την εισήγηση που ήρθε, μπαίνει και ένα θέμα για την εξεύρεση νέου χώρου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, πάντως, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε στο οικονομικό αντικείμενο και ότι θα σταλεί σε όλα τα μέλη του δ.σ. το σχέδιο του νέου κανονισμού.

Όπως είπε, το συγκεκριμένο θέμα ήρθε για έγκριση στο δ.σ. επειδή η δημοτική κοινότητα θέλει να δώσει λύση σε άμεσο, μείζον, πρόβλημα και όλα τα άλλα θα συζητηθούν όταν θα έρθει το θέμα του κανονισμού για τα κοιμητήρια σε όλο το νησί.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων