Διπλό «έγκλημα» και τιμωρία για το Διαγόρα

Διπλό «έγκλημα» και τιμωρία για το Διαγόρα

Διπλό «έγκλημα» και τιμωρία για το Διαγόρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 115 ΦΟΡΕΣ

Η αδυναμία των «κυανέρυθρων» να μετουσιώσουν σε γκολ την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους και το ένα και μοναδικό αμυντικό λάθος τους στο 85’, επέτρεψαν στον ψυχωμένο Κλεάνθη να ισοφαρίσει σε 1-1 και να τους υποχρεώσει σε οδυνηρή απώλεια βαθμών. Με δέκα

Παραδείσι
Οδυνηρή απώλεια βαθμών, η οποία τον «στέλνει» στο μείον οκτώ από την κορυφή της βαθμολογίας και δυσκολεύει περαιτέρω την προσπάθειά του να διεκδικήσει το φετινό τίτλο, υπέστη στο Παραδείσι ο Διαγόρας, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Κλεάνθη.


Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί πως οι «κυανέρυθροι» του Μιχάλη Τσιβρινή «έβγαλαν τα μάτια τους» μόνοι τους, καθώς δεν τελείωσαν το ματς έγκαιρα, μετουσιώνοντας σε σκορ ασφαλείας την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ελπίζουν και εν τέλει, «τιμωρήθηκαν» στο 85’, όταν ο αρχηγός του Κλεάνθη Παναγιώτης Καρίκης ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει στο 55’ ο Γεωργιάδης.

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος του μία συγκεκριμένη εικόνα κι ένα ρυθμό, που άλλαζε μόνο κατά διαστήματα και παροδικά, χωρίς να ανατρέπει τις ισορροπίες.

Ο Διαγόρας είχε τον απόλυτο έλεγχο χάρη στο ασταμάτητο τρέξιμο και την πίεση, που άρχιζε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κλεάνθη. Ως αποτέλεσμα δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό, κέρδιζε συνεχώς κατοχές και απέκτησε το δικαίωμα να αναζητήσει το γκολ πότε από τα πλάγια και πότε από τον άξονα, ωστόσο κάτι η σφιχτή άμυνα των Παραδεισιωτών και κάτι η απουσία δικής του καθαρής σκέψης στην τελική προσπάθεια, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το γκολ τελικά ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 55’, μετά από ένα δεκάλεπτο που ο Κλεάνθης είχε εμφανιστεί πιο τολμηρός και επιθετικός.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο Διαγόρας συνέχισε να αναζητά, στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου, ένα δεύτερο τέρμα, ενώ η αποβολή το Γιατσιάτσου στο 64’, με την οποία οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, έδειξε να απλοποιεί τα πράγματα.

Μόνο που στο 75’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν λόγω της αποβολής του Κιοσέογλου και παρότι η εικόνα του ματς δεν έδειξε να αλλάζει, ο ψυχωμένος Κλεάνθης, που δεν απογοητεύτηκε και πάλευε σκληρά, βρήκε στο 85’-και δεν άφησε ανεκμετάλλευτο- το ένα και μοναδικό λάθος στην αντίπαλη άμυνα.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, καθώς ούτε οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν βγαίνοντας μαζικά μπροστά, ούτε οι γηπεδούχοι να «κλέψουν» το ματς με τις αντεπιθέσεις τους, παρότι σε μία εξ αυτών παραλίγο να τα καταφέρουν.

Σημειώνεται, πως το ματς παίχθηκε σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, γεγονός που επηρέασε τη δημιουργικότητα των δύο ομάδων.

Φάσεις και Γκολ
9’ Την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Διαγόρας. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γεωργιάδης από τα αριστερά, ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Τσαγκάρης έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

10’ Ο Παϊζάνος ελευθέρωσε όμορφα, μετά από ατομική ενέργεια στον άξονα, το παιχνίδι για τον Μπερνιδάκη στα πλάγια αριστερά, εκείνος έψαξε με επικίνδυνη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι τον Τσαγκάρη, με τον τελευταίο να βρίσκεται ένα βήμα πίσω από την μπάλα και να μην προλαβαίνει.

16’ Ο Τσαγκάρης βρέθηκε σε θέση βολής στα πλάγια δεξιά της μεγάλης περιοχής, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στο σώμα του Δαλκίδη.

18’ Μετά από ωραίο συνδυασμό των φιλοξενούμενων ο Γεωργιάδης έκανε ελιγμό παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής δημιουργώντας το χώρο για το σουτ από τα αριστερά, όμως στο τέλος «σημάδεψε» πάνω στον Καστανάκη.

33’ Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Ο Μπερνιδάκης έφυγε στην γρήγορη αντεπίθεση από τα δεξιά, με διαδοχικές ντρίμπλες «χόρεψε» δύο αμυντικούς και ελευθερώθηκε στο ύψος του πέναλτι. Το δυνατό σουτ με το αριστερό, παρά τις καλές προϋποθέσεις, ήταν άστοχο, για λίγα εκατοστά.

37’ Ο Γεωργαλλής δοκίμασε την τύχη του από μακριά, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
36’ Η κεφαλιά που επιχείρησε από κοντά ο Μπερνιδάκης, μετά τη σέντρα του Κιοσέογλου, ήταν αδύναμη και ο Καστανάκης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

44’ Μετά από σέντρα από τα δεξιά και σύγχυση στα καρέ του Καστανάκη, η μπάλα στρώθηκε στα πλάγια αριστερά στον Κιοσέογλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα από πλεονεκτική θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

46’ Ο Πάττας ελίχθηκε θαυμάσια στα πλάγια δεξιά της μεγάλης περιοχής και απείλησε μ’ ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σουτ. Η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

59’ Ο Πεταυράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Τσαγκάρης υποδέχθηκε και σούταρε συρτά από το ύψος του πέναλτι, ο Μπερνιδάκης πρόλαβε τους αμυντικούς και προσπάθησε να απειλήσει με έξυπνο τακουνάκι, ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, καθώς η μπάλα έφυγε ξυστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Καστανάκη.

55’ Ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ. Μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια του Μπερνιδάκη από τα αριστερά και τη συρτή σέντρα που έβγαλε προς το ύψος του πέναλτι, ο Γεωργιάδης σούταρε συρτά, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Κλεάνθη (0-1).

64’ Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιατσιάτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

75’ Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με την αποβολή-επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα-του Κιοσέογλου, για φάουλ.

77’ Ο Καστανάκης έπεσε έγκαιρα στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την προβολή που έκανε από κοντά ο Τσαγκάρης, μετά τη σέντρα του Πεταυράκη από τα δεξιά.

83’ Κατά τη διάρκεια «μίνι πολιορκίας», τα διαδοχικά σουτ των παικτών του Διαγόρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησαν πότε στα σώματα των αμυντικών, πότε στον Καστανάκη.

85’ Η φάση που «έδωσε» στον Κλεάνθη το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από φάουλ μεταξύ του κέντρου και της μεγάλης περιοχής του Διαγόρα στα πλάγια δεξιά, το οποίο εκτελέστηκε συρτά, ο Γιαννίκος έκανε ένα «τυφλό» γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα «κόλλησε» μετά τις διεκδικήσεις, στρώθηκε στον Καρίκη κι εκείνος «έγραψε» το τελικό 1-1 με κοντινό βολέ. Οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι.

Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το βοηθό του Μαυρουδή και επιβεβαίωσε την κατακύρωση του γκολ.
93’ Τεράστια ευκαιρία για τον Κλεάνθη να κάνει το 2-1 όταν ο Δαρζέντας απέκρουσε μετά από έγκαιρη έξοδο το πλασέ του Παπακωνσταντίνου, από θέση τετ α τετ.

Καλύτεροι του Κλεάνθη ήταν οι Πελέκης, Καρίκης και Γιαννίκος, ενώ από πλευράς Διαγόρα ξεχώρισαν οι Κιοσέογλου, Τσαγκάρης, Πεταυράκης και Μαριάς.

Παράπονα από το διαιτητή Πατσιόπουλο έχουν οι άνθρωποι του Διαγόρα, εστιάζοντας κυρίως στη φάση της αποβολής του Κιοσέογλου. Γκρίνιες, πάντως, υπήρξαν κατά τη διάρκεια του ματς και από την πλευρά του Κλεάνθη. Απαρατήρητοι πέρασαν οι βοηθοί Κασιώτης και Μαυρουδής.
Οι συνθέσεις:

Κλεάνθης: Καστανάκης, Γιατσιάτσος, Καρίκης, Γιαννίκος, Πάττας (87’ Γρηγοριάδης), Δαλκίδης, Σκόρπος (67’ Σορωνιάτης), Αλεξανδρίδης (46’ Παπακωνσταντίνου), Δραγάτης, Γεωργαλλής, Πελέκης

Διαγόρας: Δαρζέντας, Φωτεινής, Παϊζάνος, Κιοσέογλου, Γεωργιάδης, Καλημέρης (88’ Μπαούρης), Μπερνιδάκης, Μαριάς, Τσαγκάρης Π. (78’ Χατζηφούντας), Καρπαθάκης, Πεταυράκης

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.