«O κήπος του Βορρά» στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου

«O κήπος του Βορρά» στον  προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου

«O κήπος του Βορρά» στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 451 ΦΟΡΕΣ

Από το φωνητικό σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου

Μία σπουδαία και μοναδική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου την προσεχή εβδομάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για την παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού με τον τίτλο, «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ», η οποία θα γίνει την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στην Παλιά Πόλη.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παραμύθι με πολλά μηνύματα για την εποχή μας όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και η ίδια η Ρόδια συγγραφέας, Τίτσα Πιπίνου. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο γνωστός ποιητής-στιχουργός, Μιχάλης Μπουρμπούλης ενώ τη μελοποίηση έκανε ο συνθέτης, Αντώνης Κυζούλης και βέβαια τα τραγούδια της παράστασης θα αποδώσουν τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την εκδήλωση, ο συνθέτης Αντώνης Κυζούλης έκανε μία ιστορική αναδρομή στην δράση του Φωνητικού Συνόλου, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 2 χρόνια και τα μέλη του, όλο αυτό το διάστημα, εργάστηκαν με μεράκι και ζήλο καταφέρνοντας να διοργανώσουν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, όπως αυτή που έγινε στο Νεστορίδειο τον Νοέμβριο του 2014 και ήταν αφιερωμένη στο έντεχνο τραγούδι, αλλά και εκείνη που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2015 και ήταν ένα αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Μάνου Χατζηδάκη.

Τούτη τη φορά η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό γεγονός που θα βασίζεται στην πρωτογενή δημιουργία, θα είναι όλα από την αρχή!
Για το λόγο αυτό και απευθύνθηκε στην κ. Πιπίνου για να συγγράψει το κείμενο του παραμυθιού το οποίο ονομάστηκε «ο Κήπος του Βορρά» με αφορμή κάποιο στίχο από αυτούς που θα ακουστούν στην εκδήλωση του γνωστού έλληνα συνθέτη Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Όπως είπε η κ. Πιπίνου «δεν είναι παραμύθι για παιδιά, καθώς δίνει πολλαπλά μηνύματα για τη δύσκολη εποχή που διανύει η πατρίδα μας», αλλά και για σημαντικά πράγματα τα οποία δεν θα πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα, καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Την αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει η κ. Ρέα Παπαχρήστου-Τσέλιου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι μία πολύ όμορφη πρωτότυπη δουλειά για τη Ρόδο, η οποία ελπίζει να έχει επιτυχία.

Στη συνέντευξη μίλησε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής ο οποίος αναφέρθηκε στη γενικότερη δράση των μελών του συλλόγου αλλά και της Επιτροπής Κοινωνικής Δράσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως πράττουν ένα τεράστιο έργο και ενδιαφέρονται για κάθε πρόβλημα που αφορά την κοινωνία.

Ειδικά για το Φωνητικό Σύνολο ο κ. Σαρρής δήλωσε υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν κρυφά ταλέντα που δεν είχαν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα και εξέφρασε την πεποίθησή του πως όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση στον Προμαχώνα τη Δευτέρα, θα απολαύσουν μία σπουδαία βραδιά.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την ευγενική συμβολή του Δήμου Ροδίων και της ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, παίζουν οι μουσικοί: Άντζελα Σπανού (πιάνο) και Κυριάκος Κωνσταντάκης (ακορντεόν), ενώ μέλη του Φωνητικού Συνόλου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου είναι οι κ.κ.: Ευανθία Μπόνη, Φιλιώ Βαγιανού, Ελένη Καραγιάννη, Ειρήνη Γιώρτσου, Κατερίνα Μαραγκού, Νινέτα Κατσιμπρή, Λουκία Βούη, Κατερίνα Λυρίου, Μαρίνα Σταυροπούλου, Σάββας Παυλίδης, Σέργιος Αναστασιάδης, Σάββας Παπαγεωργίου, Σάββας Φουρτούνης, Γιώργος Τζεδάκης, Μιχάλης Τεχνίτης, Καζούλης Καζουλάκης και Νίκος Ροδίτης.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας