Ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών θα δημιουργηθεί από το Διεθνή σύλλογο Δωδεκανήσου

Ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών θα δημιουργηθεί από το Διεθνή σύλλογο Δωδεκανήσου

Ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών θα δημιουργηθεί από το Διεθνή σύλλογο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Θα βοηθήσει όλους εκείνους που με κάποιο τρόπο έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ασθένεια

Oμάδα υποστήριξης για τον καρκίνο θα δημιουργήσει στη Ρόδο ο διεθνής σύλλογος Δωδεκανήσου, με σκοπό να υποστηρίξει κάθε άνθρωπο που έχει έρθει σε επαφή με τον καρκίνο είτε ως ασθενής, είτε ως συγγενής, ακόμα και ως φροντιστής ή φίλος.

Μέσα από αυτήν ο σύλλογος επιθυμεί να βοηθήσει όλους εκείνους που με κάποιο τρόπο έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ασθένεια ώστε να μιλήσουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλο, καθώς επίσης και να μοιραστούν τα βιώματα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Για την πρωτοβουλία αυτή η πρόεδρος του συλλόγου Ίνγκριντ Ιωαννίδου καθώς και μέλη του δ.σ. ενημέρωσαν χτες την κοινή γνώμη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.
Παρούσες ήταν και οι δύο ψυχολόγοι-συντονίστριες της ομάδας Φλώρα Χατζημανώλη και Άννα Κλαδογένη, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Ειδικότερα όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του συλλόγου, το κάλεσμα απευθύνεται τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους που ζουν στη Ρόδο, και η συμμετοχή τους στην ομάδα δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.
Με τη λειτουργία της η ομάδα θα παρέχει στα μέλη της τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τη μοναξιά που νοιώθουν όταν έρθουν αντιμέτωπα με το πρόβλημα, και να ανοίξουν την καρδιά τους, μιλώντας για όσα νοιώθουν.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλειπε από τη Ρόδο, και η οποία θα ξεκινήσει περί τα τέλη Ιανουαρίου όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των ατόμων που θα απαρτίζουν τη μικτή αυτή ομάδα.

Όπως υπογράμμισε η κ. Χατζημανώλη με αυτό τον τρόπο όποια άτομα νοιώθουν την ανάγκη να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους θα έρθουν πιο κοντά και θα μοιραστούν εμπειρίες και σκέψεις, είτε πρόκειται για άτομα που τώρα έχουν έρθει αντιμέτωπα με %την ασθένεια είτε αυτό έγινε στο παρελθόν.
Από την πλευρά της η κ. Κλαδογένη εξήγησε ότι στην ομάδα θα ενταχθούν περίπου 15 άτομα που θα επιλεγούν μετά από συγκεκριμένη διαδικασία και αφού προηγηθεί προσωπική συνάντηση μαζί τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα θα συναντιέται δύο φορές το μήνα για δύο ώρες σε χώρο που έχει επιλέξει ο σύλλογος και η ένταξη μελών σε αυτήν θα είναι μία συνεχής διαδικασία.

Η λειτουργία της θα είναι πιλοτική και θα εξαρτηθεί από την πορεία της αν θα δημιουργηθούν και άλλες μελλοντικά.
Ο σύλλογος θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια σε ελληνικά και αγγλικά ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6938 373954, 6938 653985 και 6977366850.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο