Νέα απόφαση για την απομάκρυνση των τσιγγάνων από το Καρακόνερο

Νέα απόφαση για την απομάκρυνση των τσιγγάνων από το Καρακόνερο

Νέα απόφαση για την απομάκρυνση των τσιγγάνων από το Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Ρόδου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από το χώρο του Καρνάγιου και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την απομάκρυνσή τους με πρώτιστη επιλογή την εγκατάστασή τους σε σπίτια.

Για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής καθώς και τις εργασίες καθαρισμού που είναι σε πλήρη εξέλιξη από ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο με τη συνδρομή του δήμου, ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος τονίζοντας για μία ακόμη φορά την απόφασή του το χρονίζον πρόβλημα να βρει τη λύση του.

Στην ίδια συνεδρίαση η Δημοτική Ενότητα Ρόδου κατέθεσε την πρότασή της για τη μετατροπή της Πλατείας Γοργοποτάμου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως σε Περιβαλλοντικό Πάρκο.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς στόχος είναι η δημιουργία χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης, προοπτική που θα ξεκινήσει να επιτυγχάνεται με τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου που θα προβλέπει τη χρήση παιδότοπου, σημείων ανακύκλωσης ενώ μικρός χώρος θα διαμορφωθεί και για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Δηλώσεις Μ. Παγκά
Με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Παγκάς τόνισε ότι η δημοτική κοινότητα Ρόδου στηρίζει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής στο θέμα απομάκρυνσης των Ρομά από το Καρακόνερο.
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι πολλά μέλη της επισκέφθηκαν την περιοχή, στην οποία όπως είπε γίνεται τεράστιο έργο, καθώς έχουν απομακρυνθεί περίπου 3.000 τόνοι σκουπιδιών.

Όπως είπε η παρουσία του δημάρχου της Ρόδου στην συνεδρίαση (που ήταν και η τελευταία του έτους) είχε ως σκοπό να ενημερώσει για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, και τις εργασίες στο καρνάγιο, ενώ εκφράστηκε η επιθυμία όλων να προχωρήσει η διαδικασία και επιτέλους να δοθεί τέλος στο θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο