Στο εδώλιο δύο άτομα για εκβίαση και τοκογλυφία

Στο εδώλιο δύο άτομα για εκβίαση και τοκογλυφία

Στο εδώλιο δύο άτομα για εκβίαση και τοκογλυφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 903 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για εκβίαση και τοκογλυφία θα βρεθούν τον επόμενο μήνα, ένας 39χρονος γιος επιχειρηματία της περιοχής μας και ο 42χρονος ξάδελφος του.

Οι δύο άνδρες θα επιχειρήσουν να μειώσουν την πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο ξάδελφο στον οποίο και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών (κατά συγχώνευση) για τις κατηγορίες της τοκογλυφίας και της εκβίασης και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εγγυοδοσίας ποσού 4.000 ευρώ.

Το ίδιο δικαστήριο έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τον 39χρονο ξάδελφό του, ο οποίος το 2007 εξουσιοδότησε εν λευκώ τον πατέρα του να διαχειρίζεται όλες τις επιχειρήσεις τους και τους λογαριασμούς του, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τέλος σε ότι αφορά 42χρονο από τον Αρχάγγελο που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Νικήτας Μπόλκας και Κατερίνα Βολονάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν ο 39χρονος ο οποίος όφειλε μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία είχε χάσει στο τζόγο (όπως ισχυρίζεται), στη προσπάθεια του να τα «καλύψει» ζήτησε τη βοήθεια του 42χρονου ξαδέλφου του. Ο τελευταίος του είπε ότι θα τον βοηθούσε σε συνεργασία με τον 42χρονο επιχειρηματία από τον Αρχάγγελο. Οι δύο άνδρες φέρονται να του δάνεισαν χρήματα, όμως με κάποιο «τόκο».

Στη συνέχεια ο 39χρονος μη μπορώντας ούτε και έτσι να καλύψει τις «υποχρεώσεις» του χρησιμοποίησε μπλοκ επιταγών του πατέρα του, ενώ με την «βοήθεια» του ξαδέλφου κατάφερε να εκδώσει και άλλα 9 μπλοκ της εταιρείας του πατέρα του, εν αγνοία του τελευταίου τα οποία και έκοψε στο όνομα του ξαδέλφου του. Το ποσό που αρχικά δανείστηκε ο 39χρονος ήταν 40.000 ευρώ και τελικά βρέθηκε να οφείλει 317.000 ευρώ, ενώ έκοψε συνολικά 180 φύλλα επιταγών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων