Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι Ρόδου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι Ρόδου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Για την υποστελέχωση των δικαστηρίων

Για άλλες δύο εβδομάδες συνεχίζουν τις τρίωρες αποχές από τα καθήκοντα τους οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ρόδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση των δικαστηρίων, ενώ και οι δικηγόροι της περιοχής μας προσανατολίζονται σε αποχή διαρκείας εξαιτίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εφόσον ληφθεί τέτοια απόφαση σήμερα από την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου το οποίο και αποφάσισε ότι τάσσεται υπέρ των όποιων κινητοποιήσεων αποφασισθούν σε κεντρικό επίπεδο, για τις οποίες όμως αναμένεται να πάρει αποφάσεις μετά την ολοκλήρωση των επαφών και ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη με την πολιτική ηγεσία, στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Όπως είναι γνωστό, ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην προχθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα κατέληξε ότι :

• Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόσπαστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

• Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.

• Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για τη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο Πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

Εξάλλου σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.
Παράλληλα, ενόψει των παραπάνω εξελίξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ επεξεργάζεται πρόταση του Προέδρου του περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων.

Συνεχίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι
Στο μεταξύ, την συνέχιση για άλλες δύο εβδομάδες των τρίωρων αποχών (από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου τους) που έχουν ξεκινήσει από τις 12 Οκτωβρίου 2015, αποφάσισαν προχθές κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς παρά τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα, καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει στο φλέγον θέμα της πρόσληψης ή έστω μετάθεσης προσωπικού στα δικαστήρια της Ρόδου.
Αντίθετα και η όποια βοήθεια επρόκειτο να έρθει με την πρόσληψη προσωπικού μέσω προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας με συγκεκριμένο χρόνο σύμβασης, και αυτή έχει «κωλύσει» στην γραφειοκρατία!

Ως εκ τούτου και οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις τρίωρες αποχές για άλλες δύο εβδομάδες, οπότε και θα αποφασίσουν εκ νέου για τις επόμενες κινήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά από τους εργαζόμενους, είναι το γεγονός πως η κατάσταση στα δικαστήρια της Ρόδου έχει φθάσει στο απροχώρητο και το λιγοστό προσωπικό αναγκάζεται να δουλεύει αρκετές ώρες ακόμη και πέραν του ωραρίου του προκειμένου να καταφέρει να φέρει εις πέρας τον αυξημένο όγκο δουλειάς που υπάρχει.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως τις ημέρες των εορτών, λόγω αδειών των λιγοστών υπαλλήλων του

Πρωτοδικείου, ένας εργαζόμενος είχε να εξυπηρετήσει δύο, ακόμη και τρία γραφεία της υπηρεσίας!

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο