Κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Η μόνιμη και συνεχής διαβούλευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την Αυτοδιοίκηση για την καλύτερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τη μεικτή Επιτροπή για το Μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Η σύσκεψη είναι η πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω σύνδεση του Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε οι δύο πλευρές να συμπράξουν στο στάδιο της εκπόνησης του εθνικού σχεδιασμού. Στόχος είναι με τη συμμετοχή των δήμων να επιτευχθεί μια ισορροπημένη κατανομή της ευθύνης για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα πέραν του δημάρχου Ρόδου στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι: Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Παιανίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κω κ. Δαβίδ Γερασκλής.

Στη σύσκεψη δόθηκαν απαντήσεις για το ρόλο των δήμων στην αντιμετώπιση της κρίσης ενώ οι δήμαρχοι ζήτησαν να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.

«Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαβουλεύεται με την Κεντρική Διοίκηση από ισότιμη θέση», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τονίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων που θα ενισχύσουν το ρόλο της και θα δώσουν οικονομικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημα των δημάρχων να προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουριάρη προκειμένου να ενημερωθεί η Επιτροπή για τον κυβερνητικό σχεδιασμό στο μεταναστευτικό.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς