Απάντηση για τις μισθώσεις στη Νέα Αγορά

Απάντηση για τις μισθώσεις στη Νέα Αγορά

Απάντηση για τις μισθώσεις στη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Από το δικηγόρο κ. Εμμ. Μπακαλούμα σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας “Γνώμη” για τη Νέα Αγορά, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Διευθυντή
Σε δημοσίευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2016 της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” αναφέρεται στους 41 ενοικιαστές που δεν υπέγραψαν την τριετή παράταση των μισθώσεων των καταστημάτων της Νέας Αγοράς, και οι οποίοι καλούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Δεν γνωρίζω αν είναι πλήρως ενημερωμένος ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ότι εκκρεμούν, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο (2) αιτήσεις αναστολής (μία αίτηση από το Σωματείο των καταστηματαρχών και μια αίτηση από 8 ενοικιαστές) της 383/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (με βάση την οποία καλούνται να υπογράψουν την τριετή παράταση), (γεγονός το οποίο είναι γνωστό τόσο στον κ. Μουτάφη όσο και στους νομικούς συμβούλους του δήμου Ρόδου), και με την οποία αποφασίσθηκε η τριετής παράταση των μισθώσεων, κατ’ απόκλιση της ειδικής διάταξης που ρυθμίζει τις μισθώσεις των δημοτικών καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές και την οποία ειδική ρυθμιση, ακολουθούν όλες οι τουριστικές περιοχές, όπως έκανε ο δήμος Κω με την υπ’ αριθμ. 110/2014 απόφασή του, που παρέτεινε τις μισθώσεις που έληξαν, στα 12 χρόνια.

Εξάλλου, όπως έχει ενημερωθεί ο δήμος Ρόδου, μέχρι την έκδοση απόφασης αναστολής από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά την πάγια Νομολογία του (αποφ. 15/2007 ΣτΕ-αναστολών), πρέπει ο δήμος Ρόδου να αποφεύγει τη λήψη αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης έξωσης των καταστηματαρχών που προσέφυγαν ενώπιόν του, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης επί των αιτήσεων αναστολής της 383/2014 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Και τούτο διότι, υπό το φως του άρθρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος, ο δήμος Ρόδου είναι υποχρεωμένος να απόσχει από τις παραπάνω ενέργειες (εξώσεως) που θα ήταν ικανές να ματαιώσουν την δικαστική προστασία, σε περίπτωση που θα επιτευχθεί η αναστολή της 383/2014 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την έκδοση θετικής απόφασης.

Όλα λοιπόν τα φημολογούμενα περί παράδοσης των κλειδιών των καταστημάτων, αποτελούν αθέμιτες ενέργειες, που στοιχειοθετούν και θεμελιώνουν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, το αδίκημα της καταπίεσης του άρθρ. 244ΠΚ, αφού στόχος του δήμου Ρόδου είναι, η, υπό την απειλή εξώσεως, άμεση είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών.
Ρόδος 11-1-2016

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Εμμανουήλ Ν. Μπακαλούμας
Πληρεξούσιος δικηγόρος 8 προσφευγόντων ενοικιαστών»

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης