Ας ακούσουμε πρώτα τους αρχιτέκτονες της Ρόδου, για τον Κολοσσό

Ας ακούσουμε πρώτα τους αρχιτέκτονες της Ρόδου, για τον Κολοσσό

Ας ακούσουμε πρώτα τους αρχιτέκτονες της Ρόδου, για τον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1089 ΦΟΡΕΣ

Απαντήσεις στα ερωτήματα που… μόλις τώρα προέκυψαν σε πολλούς για την σκοπιμότητα της δημιουργίας του Κολοσσού, αλλά και την παραποίηση της ιστορίας, όπως πολλοί θέλουν να την βλέπουν, είχε δώσει ο ίδιος ο αρχιτέκτοντας εμπνευστής του πρότζεκτ, Άρης Πάλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ροδιακή» στις 6 Δεκεμβρίου 2015.

Αφ’ ενός τόνιζε ότι ευελπιστεί ουσιαστικά να ανοίξει ο διάλογος γι’ αυτό το θέμα και να συμμετέχουν κι άλλοι επιστήμονες της Ρόδου στην διαμόρφωση της τελικής πρότασης, χωρίς απαραίτητα να βασίζονται ή να αποδεχθούν εξολοκλήρου την δικιά του.

Πιο αναλυτικά υπογράμμιζε: «Όσον αφορά τα ερωτήματα που προκύπτουν για την εξωτερική μορφή και τοποθεσία του κτιρίου, αυτά είναι ερωτήματα στα οποία δεν πρέπει να απαντήσει μόνο μια μικρή ομάδα επιστημόνων. Η Ρόδος έχει πολύ καλούς αρχιτέκτονες και είμαι σίγουρος, ότι όλα αυτά τα χρόνια που το θέμα είναι στο τραπέζι, κάτι έχουν σκεφτεί, κάτι έχουν σκιτσάρει. Ας τους ακούσουμε».

Παράλληλα όμως διευκρίνιζε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται για την αναστήλωση του αρχαίου Κολοσσού, αλλά ενός νέου και σύγχρονου κτιρίου: «Η επικρατέστερη γνώμη θέλει το αρχαίο άγαλμα να βρισκόταν στην πόλη, πάνω σε μία ψηλή βάση με κλειστά τα πόδια. Εμείς δεν θέλουμε να αντιγράψουμε κάτι τέτοιο, προτείνουμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Mπ. Μ.

Διαβάστε ακόμη

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»

Ο Δ. Διακομιχάλης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων

Όταν ο κόσμος αγκαλιάζει και τιμά τους αληθινούς δημοσιογράφους σαν τον Γιώργο Ζαχαριάδη

Μαζικές επιστολές προς οφειλέτες με προειδοποίηση κατάσχεσης

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στα εγκαίνια του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Λειψών