Η φύση ως υλικό γλυπτικής στην Αρχίπολη

Η φύση ως υλικό γλυπτικής στην Αρχίπολη

Η φύση ως υλικό γλυπτικής στην Αρχίπολη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 856 ΦΟΡΕΣ

Έκθεση γλυπτικής με θέμα «Δίνοντας μορφή στο ξύλο και την πέτρα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, 11:00 π.μ.–20:00 μ.μ. στο Πάρκο Τέχνης στην Αρχίπολη, Ρόδος.

Το θέμα του φετινού εορτασμού της sculpture network είναι «Η φύση ως υλικό γλυπτικής». H sculpture network οργανώνει το διεθνή αυτό εορτασμό σύγχρονης γλυπτικής για έβδομη φορά. Η εκδήλωση Νew Year’s Brunch ΄16 λαμβάνει χώρα στις 24 Ιανουαρίου 2016, στις 11.00 π.μ.-20.00 μ.μ., στο γνωστό Πάρκο Τέχνης, στην Αρχίπολη της Ρόδου. Πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 58 διαφορετικές τοποθεσίες 18 χωρών, εντός και εκτός Ευρώπης και παρουσιάζει ένα ευρύ πανόραμα της σύγχρονης γλυπτικής. Αυτή τη χρονιά η διοργάνωση εστιάζει στο θέμα «Η φύση ως υλικό γλυπτικής». Οι συμμετέχοντες είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους διαδικτυακά μέσω Instagram, Twitter και Facebook και έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται ζωντανά εικόνες μέσω ενός τοίχου φωτογραφιών.

Ποικίλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη ανοίγουν για άλλη μια φορά τις πόρτες τους σε αυτό το διεθνή εορτασμό σύγχρονης γλυπτικής. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές μπορούν να επισκεφτούν εκθέσεις, να παρακολουθήσουν συζητήσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα, διαλέξεις, εργαστήρια, συζητήσεις καλλιτεχνών και να λάβουν μέρος σε ξεναγήσεις σε εργαστήρια-ατελιέ καλλιτεχνών, μουσεία, γκαλερί, πάρκα τέχνης, χυτήρια και άλλους χώρους παραγωγής.
Οι 58 αυτές διαφορετικές εκδηλώσεις –αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση– δίνουν στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα να βιώσουν το πώς παράγεται η σύγχρονη γλυπτική, αλλά και να συναντήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές-καλλιτέχνες.

Η ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης Νew Year’s Bunch ΄16 έγκειται στο γεγονός πως υλοποιείται μέσα σε έναν ήδη υπάρχοντα διαδικτυακό τόπο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλοι οι συμμετέχοντες στις 58 διαφορετικές εκδηλώσεις είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους διαδικτυακά και μπορούν να α-νταλλάξουν τις εντυπώσεις τους «ζωντανά» μέσω του τοίχου φωτογραφιών (Photo wall) της εκδήλωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος. Εικόνες και σχόλια στο Facebook ή στο Instagram μπορούν να παρακολουθούνται από κάθε επισκέπτη και στις 18 χώρες στις οποίες πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις, με τη βοήθεια των hashtag #newyearsbrunch16 ή #natureforsculpture.
Το ευρύ αυτό πανευρωπαϊκό πρόγραμμα εκδηλώσεων παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα της sculpture network http://www.sculpture-network.org, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε και την τοποθεσία κάθε εκδήλωσης.

Η sculpture network είναι μία ΜΚΟ η οποία υποστηρίζει, ενθαρρύνει και προάγει τη σύγχρονη γλυπτική. Οργανώνει εκδηλώσεις τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο, στις οποίες η ευρωπαϊκή κοινότητα γλυπτικής, συναντιέται, συζητά και απολαμβάνει την τέχνη της γλυπτικής. Το new year’s brunch είναι ένας πανευρωπαϊκός εορτασμός της γλυπτικής. Κάθε χρόνο, από το 2010 και μετά, άνθρωποι που γοητεύονται από τη σύγχρονη τρισδιάστατη τέχνη, συναντιούνται στην αρχή της χρονιάς, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, σε διαφορετικού τύπου εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η γιορτή αυτή φέρνει κοντά τους ανθρώπους, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, να συνδεθούν μεταξύ τους και να γιορτάσουν τη γλυπτική σε όλες της τις εκφάνσεις.
Πληροφορίες : 22410 32657, 6944501742 Ιωάννης Παπαγιαννούλης
E-mail : pajannis@hotmail.com

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο