Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στη Ρόδο ο κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ κ. Πλοκαμάκης

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στη Ρόδο  ο κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ κ. Πλοκαμάκης

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στη Ρόδο ο κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ κ. Πλοκαμάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 988 ΦΟΡΕΣ

Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, αφίχθη με πτήση της Aegean Airlines, στο νησί της Ρόδου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, συνοδευόμενος από το Γραμματέα του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το μέλος κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο.

Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε διαδοχικές εθιμοτυπικές επισκέψεις με τις Αρχές του νησιού.
Λόγω ασθενείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, δεν κατέστη εφικτό να γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο, η συνάντηση στο Επισκοπείο Ρόδου.

Ο Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ Δρ. Πλοκαμάκης με το Στρατηγό Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ,  τον Υποδιοικητή της ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Βαζάκα, το Γραμματέα του HJ - 17 Τμήματος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τον Πρόεδρο του νέου Τμήματος HJ - 33 Ρόδου, Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ ΣιδέρηΟ Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ Δρ. Πλοκαμάκης με το Στρατηγό Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, τον Υποδιοικητή της ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Βαζάκα, το Γραμματέα του HJ - 17 Τμήματος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τον Πρόεδρο του νέου Τμήματος HJ - 33 Ρόδου, Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Σιδέρη

Ο Δρ. Πλοκαμάκης ακολούθως συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλεως (12:30 μ.μ.), όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρώτο πολίτη του νησιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αυξανόμενη μεταναστευτική ροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, οι προοπτικές αύξησης του ποιοτικού τουρισμού καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με τους απόδημους Ροδίους της Διασποράς. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον Κυβερνήτη και στα μέλη της συνοδείας του, βιβλία σχετικά με την ιστορία του νησιού και ο Κυβερνήτης ανταπέδωσε με συλλεκτικό πιάτο.


Το μεσημέρι ο Κυβερνήτης συναντήθηκε με το Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. και Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Ρόδου, Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ματζάκο, στο Στρατόπεδο «Κατεχάκη», στη Κοσκινού Ρόδου (13:30 μ.μ.). Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επισκέψεως ο Στρατηγός ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για τη σημαντική αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο ακριτικό νησί της Ρόδου, ενώ έγινε αναφορά από τον Δρ. Πλοκαμάκη για τις ενέργειες που κάνει η A.H.E.P.A. για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στα μείζονα εθνικά θέματα, σε υψηλούς πολιτικούς κύκλους των Η.Π.Α. Τέλος ο Στρατηγός επέδωσε αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει το έμβλημα της Α.Δ.Τ.Ε. στον Κυβερνήτη και ο Δρ. Πλοκαμάκης ανταπέδωσε με μια γραβάτα με κεντητό το σήμα της Οργάνωσης.

Ο εκ των συνοδών του Κυβερνήτου, Γραμματέας του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, προσέφερε στο Στρατηγό αναμνηστικό επιτραπέζιο λαβαράκι, με το σήμα του Τμήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ίδρυση του τοπικού Τμήματος της Ρόδου.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας, παρατέθηκε επίσημο φιλανθρωπικό δείπνο, στο εστιατόριο «Νησί», στο κέντρο της πόλεως της Ρόδου, στο οποίο παρακάθισαν: o Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Διοικητής της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ματζάκος. Προ της ενάρξεως του δείπνου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη του υπό ίδρυση Τμήματος Ρόδου, στις συζύγους και τους οικείους τους, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην σχεδόν 100ετή ιστορία της οργάνωσης και στις δράσεις της.

Το νέο ιδρυθέν Τμήμα έχει 15 τακτικά μέλη. Πρόεδρος του Τμήματος είναι το παλαιό μέλος της A.H.E.P.A. Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης, Θεολόγος – Καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Τα μέλη τα οποία απαρτίζουν το Τμήμα (Chapter) Ρόδου είναι: ο Οικονόμος π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, ο αρχιτέκτων και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο αν. διευθυντής της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο έμπορος κ. Κωνσταντίνος Χριστουλίδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Γενναδίου κ. Δημήτριος Καβάλλας, ο φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Ιωακείμ, ο Ιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Δρ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Αμπελιώτης, ο μηχανικός της Δ.Ε.Η. Ρόδου κ. Γρηγόριος Παγώνης, ο πολιτικός μηχανικός κ. Εμμανουήλ Καμπαστάνας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης και ο ασφαλιστής κ. Μιχαήλ Σπανουδάκης.

Τέλος ο Κυβερνήτης Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης επέδωσε στον Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Σίδερη, το σήμα πέτου (pin) και το δίπλωμα του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου και του παρέδωσε το λάβαρο, στο οποίο απεικονίζεται το σήμα της A.H.E.P.A. και το περίγραμμα του νησιού.. Το τοπικό Τμήμα της Ρόδου είναι το 33ο Τμήμα (Chapter HJ – 33 Rhodes) της Ελληνικής Περιφέρειας (District 25 – Hellas). Κατόπιν ο Πρόεδρος του Τμήματος π. Ραφαήλ, επέδωσε τα σήματα πέτου (κομβιοδόχης) στα εκλεκτά μέλη της Ροδιακής κοινωνίας, που θα επανδρώσουν το Τμήμα, τους ευχήθηκε δύναμη και τους ζήτησε να εργαστούν όλοι για το καλό του νησιού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΕΠΑ
Η A.H.E.P.A. (American Hellenic Progressive & Educational Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική & Μορφωτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.), κυρίως στην Ελληνική περιφέρεια. Τα μέλη της A.H.E.P.A., ξεπερνούν τις πενήντα χιλιάδες στην Αμερική και τα χίλια σε όλη την Ελλάδα (A.H.E.P.A. Hellas). Σήμερα στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, η Οργάνωσή μας είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός εθελοντικός και φιλανθρωπικός Οργανισμός, που έχει προσφέρει χρήματα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα αξίας άνω των τριακοσίων πενήντα χιλιάδων δολαρίων Αμερικής (350.000 USD), μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024