Sold out στα πακέτα διακοπών σε Ελλάδα και Ισπανία

Sold out  στα πακέτα διακοπών σε Ελλάδα και Ισπανία

Sold out στα πακέτα διακοπών σε Ελλάδα και Ισπανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 840 ΦΟΡΕΣ

Τα πακέτα διακοπών, που προσφέρονται στους Βρετανούς τουρίστες για Ισπανία και Ελλάδα μπορεί να είναι sold out "μέσα σε λίγες εβδομάδες», προειδοποιεί ο δικτυακός τόπος travelzoo.

Τα πακέτα για Ισπανία, όπως αναφέρει, αναμένεται να "ξεπουληθούν" μέσα σε λίγες εβδομάδες και για την Ελλάδα μέχρι το Μάρτιο.

Η βιασύνη των Βρετανών να κλείσουν προορισμό προέρχεται από το φόβο για την ασφάλεια των διακοπών σε προορισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και ήδη οι τουρ οπερέιτορ Thomas Cook και Tui/Thomson έχουν ακυρώσει τα καλοκαιρινά προγράμματα τους για την Τυνησία.

Η Αίγυπτος επίσης έχει προβλήματα μετά τη βόμβα στο αεροσκάφος στο Sharm el Sheikh πέρυσι και τη συνακόλουθη απαγόρευση των πτήσεων, ενώ τουριστικοί παράγοντες αναφέρουν στο Travelzoo ότι οι κρατήσεις στην Τουρκία είναι μειωμένες κατά 50%.

Σύμφωνα με την έρευνα Travel Trends Travelzoo, στην οποία ρωτήθηκαν πάνω από 5.000 ταξιδιώτες στη Βρετανία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κίνα και την Αυστραλία, το 66% των ταξιδιωτών αναφέρει ότι θα αποφύγει προορισμούς, που έχουν βιώσει τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Η έρευνα ανέδειξε επίσης τις ΗΠΑ ως τον πιο επιθυμητό προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες το 2016, ακολουθούμενη από την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία, ενώ ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Καραϊβική βρίσκονται επίσης στο top 10.

Παρά την πρώιμη βιασύνη για την Ισπανία και την Ελλάδα, οι ΗΠΑ θα είναι ο προορισμός των Βρετανών στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, δήλωσε ο διευθυντής Ευρώπης της Travelzoo, Stephen Dunk.
Η έρευνα Travel Trends αποκάλυψε επίσης ότι τα τέσσερα πέμπτα των Βρετανών ταξιδιωτών ανησυχούν για την ασφάλειά τους στον προορισμό διακοπών και θα αλλάξουν τα σχέδιά τους ανάλογα με τις εξελίξεις. Η ασφάλεια είναι πλέον το πρώτο κριτήριο για το 30% των Βρετανών και έπονται το κλίμα και η τιμή.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές