Θα βραβευτούν οι μαθητές που πρώτευσαν στα λύκεια

Θα βραβευτούν οι μαθητές που πρώτευσαν στα λύκεια

Θα βραβευτούν οι μαθητές που πρώτευσαν στα λύκεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Aπό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη λέσχη Lions Ρόδου

Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο πραγματοποιείται σήμερα στις 5 το απόγευμα η δεύτερη συνδιάσκεψη μαθητών από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Η συνδιάσκεψη εντάσσεται στην εκδήλωση βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών από τους δύο νομούς που διοργανώνεται αύριο από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και τη λέσχη lions Ρόδου και θα διεξαχθεί στο Μετροπόλ.

Συγκεκριμένα η λέσχη lions θα βραβεύσει 51 μαθητές της β λυκείου που πέρσι πρώτευσαν στα σχολεία τους, ενώ φέτος το θέμα της συνδιάσκεψης έχει θέμα του την επιλογή του επαγγέλματος.
Από το νομό Δωδεκανήσου δήλωσαν συμμετοχή οι εξής:
- Άννα Μαρία Βακιάνη εκπαιδευτήρια Κολλέγιο Ρόδου
- Λαμπρινή Μπονιάτη ΓΕΛ Σορωνής

- Τριανταφυλλιά Παπαδέλια γυμνάσιο Λειψών
- Παναγιούλα Κολεζάκη γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις Έμπωνα
- Δέσποινα-Μαρία Καραβόλια & Μιχαήλ –Πανορμίτης Οικονόμου ιδιωτικό λύκειο Ροδίων παιδεία
- Νικόλαος-Χρήστος Αξυπόλυτος ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου

- Μιχαήλ-Ελευθέριος Τιάκας ΓΕΛ Ιαλυσού
- Μάριος Κατσανεβάκης 1ο ΓΕΛ Ρόδου
- Γεωργία Μουζουράκη 1ο ΓΕΛ Καλύμνου «Νικηφόρειο»
Από το τις Κυκλάδες δήλωσαν συμμετοχή οι εξής:

- Αθηνά Κουκά-Καρακατσάνη ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Σύγχρονη παιδεία, Μυκόνου
- Ευαγγελία Σταυράκη Βαλέτειο γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις Ίου
- Μάρκος Γονιδάκης λύκειο Σίφνου

- Μαρία Ψαθά ΓΕΛ Μήλου
ΗΓ αξιολόγηση των εισηγήσεων θα γίνει από επιτροπή που αποτελείται από τους:
- Αναστάσιο Κοντάκο καθηγητή πανεπιστημίου Αιγαίου τμήμα επιστημών της προσχολικής αγωγής και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού

- Λουΐζα Χριστοδουλίδου επίκουρη καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας – νεοελληνικής λογοτεχνίας Κύπρου-παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης πανεπιστημίου Αιγαίου,
- Δρ Τσαμπίκα Καράκιζα προϊσταμένη παιδαγωγικής καθοδήγησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας νοτίου Αιγαίου

- Δρ Γιάννης Καραγιάννης σχολικός σύμβουλος μαθηματικών Κυκλάδων Δωδεκανήσου, συγγραφέας.
Η επιτροπή θα παραδώσει τα αποτελέσματα σε σφραγισμένο φάκελο πριν από την παρουσίαση των εισηγήσεων, ο οποίος θα ανοίξει στο τέλος της τελετής βράβευσης που θα γίνει στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ.

Στη συνέντευξη
Για τη σημερινή συνδιάσκεψη και για την τελετή βράβευσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές τους και ειδικότερα οι κ.κ. Άγγελος Ανανίας εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης, Παύλος Μπακίρης πρόεδρος της λέσχης lions Ρόδου και Ευαγόρας Νικολάου γενικός γραμματέας της λέσχης.

Ειδικότερα ο κ. Ανανίας δήλωσε τα εξής: «Η περιφέρεια συνδιοργανώνει με την λέσχη Lions συνδιάσκεψη και βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών των λυκείων της περιφέρειάς μας.

Οι πρώτοι μαθητές από την Τρίτη λυκείου κάθε σχολείου της περιφέρειας μας, θα συμμετάσχουν αύριο ( σ.σ. σήμερα) στη συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και την Κυριακή θα βραβευτούν στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ.
Τα παιδιά που θα βραβευτούν είναι όσα έχουν έρθει πρώτα σε βαθμολογία στη β’ λυκείου την προηγούμενη σχολική χρονιά και φέτος φοιτούν στην γ’ λυκείου.

Η βράβευση γίνεται για πολλά συνεχόμενα έτη από τη λέσχη σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή αλλά είναι η πρώτη φορά που θα βραβευτούν παιδιά και από το νομό Κυκλάδων.
Η συνδιάσκεψη προηγείται της βράβευσης αναβαθμίζει το θεσμό και είναι κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται με μεγάλη επιτυχία».

Παύλος Μπακίρης
«Η λέσχη δραστηριοποιείται στην περιφέρειά μας τα τελευταία 50 χρόνια και έχει να επιδείξει ένα σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Τα τελευταία συνεχόμενα 15 χρόνια πραγματοποιεί μία τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών όλων των λυκείων της Δωδεκανήσου βραβεύοντας πάνω από 500 μαθητές.
Φέτος για πρώτη φορά μετά από πρωτοβουλία και επιθυμία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου θα βραβευτούν και οι μαθητές των λυκείων των Κυκλάδων.

Είναι μία τελετή που χρήζει μεγάλης οργάνωσης και προετοιμασίας γι΄αυτό η λέσχη έχει δημιουργήσει μία επιτροπή που ασχολείται με το θέμα και πρόεδρός της είναι ο γραμματέας της λέσχης μας Ευαγόρας Νικολάου».

Ευαγόρας Νικολάου
«Η δοκιμή που κάναμε πέρσι με τη συνδιάσκεψη των μαθητών ήταν μία αρχή που μας έδωσε ελπίδες να συνεχίσουμε. Αναβαθμίσαμε το γεγονός φέτος και έχουμε τη συμμετοχή 15 παιδιών με 14 εισηγήσεις.
Είναι πολύ σημαντικές. Έδειξαν ενδιαφέρον καθηγητές πανεπιστημίων και έγινε μία τετραμελής επιτροπή αξιολόγησης που τις έχει πάρει κωδικοποιημένες χωρίς τα στοιχεία των παιδιών και αυτή τη στιγμή γίνεται η αξιολόγησή τους. Αποφασίσαμε να δώσουμε δύο έπαθλα στα παιδιά των Κυκλάδων και δύο στα παιδιά της Δωδεκανήσου.

Τα παιδιά των Κυκλάδων με τις δύο καλύτερες εισηγήσεις θα φιλοξενηθούν μετά τις πανελλήνιες στη Ρόδο, να τη γνωρίσουν και να παρακολουθήσουν μία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και αντίστοιχα δύο παιδιά με τις καλύτερες εισηγήσεις από τα Δωδεκάνησα θα φιλοξενηθούν μία εβδομάδα στη Σύρο ή σε άλλο νησί για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.
Οι εισηγήσεις είναι σημαντικές καθώς και τα συμπεράσματα των μαθητών για θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Το φετινό θέμα είναι επίκαιρο και έχει τίτλο «η επιλογή επαγγέλματος ως παράγοντας επιτυχίας και συμβολής στην ανάπτυξη της χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης».
Ενδιαφέρει λοιπόν την πολιτεία να μάθει πως σκέφτονται τα παιδιά που σε λίγο θα αναλάβουν θέσεις στην τοπική κοινωνία. Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στις 11.30 στο Μετροπόλ δηλαδή η βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών.

Έχουμε καλέσει 51 παιδιά από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Μετά την εκδήλωση ένα μέλος της λέσχης lions Κω που έχει τουριστική σχολή ΙΕΚ στη Ρόδο θα παραθέσει γεύμα στα παιδιά.
Στην εκδήλωση έχουμε και ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχουν αναλάβει το μουσικό σχολείο Ρόδου και τα ιδιωτικά σχολεία Ροδίων παιδεία και Κολλέγιο Ρόδου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που γίνεται με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, θα είναι ο Φώτης Μανουσάκης προξενικός σύμβουλος και έχει επιτελέσει σύμβουλος σε πολλές πρεσβείες».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου