Οργή λαού για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και από τη Ρόδο

Οργή λαού για το ασφαλιστικό  νομοσχέδιο και από τη Ρόδο

Οργή λαού για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Στους δρόμους εκατοντάδες επαγγελματίες, επιστήμονες μισθωτοί και συνταξιούχοι

Από τις πιο μαζικές διαμαρτυρίες των τελευταίων ετών ήταν η χθεσινή για το νησί της Ρόδου, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές από όλους τους κοινωνικούς χώρους, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους, ζητώντας την απόσυρση του άδικου και αντιλαϊκού όπως χαρακτηρίζεται νομοσχεδίου, που πλήττει όλους τους κλάδους των εργαζομένων, των εμπόρων, των επαγγελματιών και των επιστημόνων.

Αγρότες, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, δάσκαλοι, δικηγόροι, φοροτεχνικοί, μηχανικοί, ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφορών, γιατροί, φαρμακοποιοί, καθηγητές, φοιτητές, τραπεζικοί υπάλληλοι και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών τάξεων, πήραν μέρος στη μαζική κινητοποίηση που κήρυξαν οι ομοσπονδίες τους αξιώνοντας από την κυβέρνηση και τους βουλευτές μας να μην ψηφίσουν τα μέτρα αυτά που θα αποτελέσουν καταστροφή για τους ίδιους, την κοινωνία και την τοπική μας οικονομία.
Η χθεσινή κινητοποίηση αλλά και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στο νησί της Ρόδου.

Ο εκπρόσωπος των γιατρών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία κος Κώστας Κουτσόπουλος μαζί με τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην χθεσινή πορεία.Ο εκπρόσωπος των γιατρών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία κος Κώστας Κουτσόπουλος μαζί με τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην χθεσινή πορεία.


Οι αγρότες από την Έμπωνα, την Κρητηνία, το Μαντρικό και τα Σιάννα, πραγματοποίησαν πορεία με μηχανοκίνητα προς την πόλη της Ρόδου κλείνοντας συμβολικά τον κόμβο του αεροδρομίου.

Αντίστοιχα οι αγρότες από τη Νότια Ρόδο πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου προς την Κάλαθο.

Οι δικηγόροι της Ρόδου που σήκωσαν πανό μέσα κι έξω από τα δικαστήρια.Οι δικηγόροι της Ρόδου που σήκωσαν πανό μέσα κι έξω από τα δικαστήρια.

Οι δικηγόροι της Ρόδου που σήκωσαν πανό μέσα κι έξω από τα δικαστήρια.Οι δικηγόροι της Ρόδου που σήκωσαν πανό μέσα κι έξω από τα δικαστήρια.


Δυναμική ήταν επίσης και η κινητοποίηση που έγινε από τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφορών πραγματοποίησαν επίσης εντυπωσιακή πορεία στην πόλη της Ρόδου με 180 οχήματα, παραλύοντας κάθε κίνηση.
Επίσης το 80% των καταστηματαρχών στο κέντρο της Ρόδου αλλά και τις συνοικίες έβαλε λουκέτο στα καταστήματά του. Αντιδράσεις υπήρξαν πάντως για το γεγονός ότι κάποια καταστήματα ήταν ανοιχτά την ώρα των κινητοποιήσεων.

Οι δικηγόροι
Οι δικηγόροι ανήρτησαν πανό μέσα στα δικαστήρια και τις αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ εντυπωσιακή και μαζική ήταν η ανταπόκριση και των μηχανικών σε αυτές τις κινητοποιήσεις,
Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν χθες οι δικηγόροι της Ρόδου σημειώνουν:

  Το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, στην χθεσινή κινητοποίηση  που έγινε στο κέντρο της Ρόδου. Το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, στην χθεσινή κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της Ρόδου.


«Σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία, όπως η σημερινή, οι υποθέσεις που κυριαρχούν στα Δικαστήρια, είναι οι οφειλές στο Δημόσιο, οι οφειλές στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς μερικές υποθέσεις ναρκωτικών και οι παράνομες μεταφορές μεταναστών ή προσφύγων.

Κατ’ ανάγκη, οι δικηγορικές υποθέσεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, όπως επίσης και των λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτι από τις συνθήκες αυτές, έρχεται και το ως ασφαλιστικό επονομαζόμενο κατ’ ουσίαν όμως πρόσθετο φορολογικό, η εφαρμογή του οποίου όχι μόνο θα επιφέρει την περαιτέρω εξαθλίωση των δικηγόρων και των λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά θα εκμηδενίσει και την περαιτέρω φοροδοτική τους ικανότητα. Το σχέδιο νόμου, το φερόμενο «ως ασφαλιστικό» μόνο ανασφάλεια θα επιφέρει. Γι αυτό και αντιστεκόμαστε μέχρι την τελική απόσυρσή του.»

Οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ που πήραν δυναμικά μέρος στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίαςΟι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ που πήραν δυναμικά μέρος στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας

Οι οδοντίατροι
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου εκφράζοντας την κατηγορηματική του αντίθεση στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δηλώνει τη συμμετοχή του στη χθεσινή γενική απεργία.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Μαζί με όλους τους επιστημονικούς κλάδους, μαζί με τους αγρότες και τους λοιπούς μικρομεσαίους επιτηδευματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους, μαζί με τα εκατομμύρια των ανέργων, μαζί με το σύνολο της κοινωνίας, παλεύουμε για την ανατροπή των «αλόγιστων» πολιτικών που συνεχίζουν να αποδυναμώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, που δημιουργούν ανεργία, μετανάστευση, εγκατάλειψη και παράδοση της χώρας.

Δυναμική  ήταν η παρουσία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας Χρήσεως που «κατέβασαν» στο κέντρο της Ρόδου πάνω από 180 οχήματα.Δυναμική ήταν η παρουσία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας Χρήσεως που «κατέβασαν» στο κέντρο της Ρόδου πάνω από 180 οχήματα.


Καλούμε τα μέλη μας είτε να συμμετέχουν δυναμικά και ενεργά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φλεβάρη για την προάσπιση των ατομικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας είτε ευρισκόμενοι στα οδοντιατρεία μας να εξετάζουμε ΔΩΡΕΑΝ οδοντοστοματολογικά τους πολίτες και να τους ενημερώνουμε για την αξία της Στοματικής υγείας.»

Ομιλίες
Η κινητοποίηση κορυφώθηκε με τις ομιλίες, στην πλατεία Ελευθερίας, εκπροσώπων από τα συλλογικά όργανα όλων των φορέων και συγκεκριμένα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), των μεγάλων και των μικρών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, την Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου, τους δασκάλους οδήγησης, τους φοιτητές, των καταστημάτων αγροτικών εφοδίων, των ασφαλιστών, των εργαζόμενων στο αεροδρόμιο, των μηχανικών, των οικονομολόγων, των γιατρών, των δικηγόρων, του εμπορικού κόσμου κτλ. Ανάμεσα στους εκπροσώπους που χαιρέτισαν στη χθεσινή απεργία ήταν οι παρακάτω:

Στις επάλξεις και ο Ιατρικός Σύλλογος της Ρόδου.Στις επάλξεις και ο Ιατρικός Σύλλογος της Ρόδου.


Το Εργατικό Κέντρο
Εκ μέρους του ΕΚΡ ο Πρόεδρός του, κ. Σάββας Χατζησάββας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι
«στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ρόδος που ξέρανε έχει τελειώσει, η Ρόδος της ησυχίας, η Ρόδος των ευγενικών ανθρώπων που ό,τι και να τους κάνουν δεν αντιδρούν, έχει τελειώσει. Οι δικές μας αντοχές έχουν φθάσει μέχρι εδώ, από εκεί και πέρα θα μας βρίσκουν στους δρόμους».

Το ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου
Ο Πρόεδρός του, κ. Ιάκωβος Γρύλλης, είπε, μεταξύ άλλων: «Οι μηχανικοί αποτελούν έναν κλάδο που έχει νιώσει πολύ έντονα στο πετσί του τις συνέπειες της πρωτοφανούς αυτής κρίσης και της ύφεσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Το προταθέν σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αποτελεί στην κυριολεξία το τελειωτικό χτύπημα για όλους τους συναδέλφους».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος
Ο Πρόεδρος του, κ. Κώστας Σαρρής, είπε ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή εδώ και δεκαπέντε μέρες και θα συνεχίσουν μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.


Οι γιατροί
Το μέλος του Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιατρών, ο κ. Κώστας Κουτσόπουλος, ανέφερε ότι η Δωδεκάνησος, πλέον, δεν είναι μία αγελάδα όπως παλιά που είχε πάρα πολύ γάλα. «Έχει τόσο πολύ αρμεχτεί που ουσιαστικά βρίσκεται σε σοκ!», τόνισε.


Το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ο Πρόεδρός του, κ. Μιχαήλ Μιχαήλ, ανέφερε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο, όλα αυτά τα πέντε χρόνια της ύφεσης, κράτησε μία μετριοπαθή στάση έχοντας την πεποίθηση ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μεταρρυθμίσεις. Αλλά το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση έχει χαρακτήρα φοροεισπρακτικό και φορολογικό και συντελεί στην υπερφορολόγηση των πολιτών ενώ δεν αντέχει άλλο ο κόσμος και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θύμισε, ακόμη, την απόφαση που έχουν πάρει να μην υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων.

Φορτηγά δημοσίας χρήσεως
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Στυλιανού, θύμισε ότι το 2010 οι μόνοι που βγήκαν στους δρόμους ήταν οι αυτοκινητιστές για να αποτρέψουν την απελευθέρωση του επαγγέματος αλλά δεν εισακούστηκαν. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν με τις ομοσπονδίες και θα συμπορευτούν με τους αγρότες.

Ο πρόεδρος του ΔΣΡ κ. Κώστας Σαρρής μαζί με τους συναδέλφους του Ο πρόεδρος του ΔΣΡ κ. Κώστας Σαρρής μαζί με τους συναδέλφους του


Εμπορικός κόσμος
Ο κ. Καραγιάννης από την Ομοσπονδία των εμπορικών συλλόγων, διαβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά στη Ρόδο η πλειοψηφία των μικρομεσαίων καταστημάτων ήταν κλειστά χθες σε ποσοστό πάνω από 80% και αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει και ο επαγγελματικός κόσμος να ωριμάζει συνδικαλιστικά.

Ο Περιφερειάρχης
Πρώτη φορά υπάρχει τόσο μαζική συμμετοχή ακόμα και σε τόπους όπως η Ρόδος που πάντα ήταν λίγο πίσω όσο αφορά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παρατήρησε στο χαιρετισμό του ο κ. Χατζημάρκος και τόνισε ότι η σύνθεση αυτών που συμμετέχουν στην απεργία ξεπερνάει κάθε διαχωρισμό και αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό εθνικό μήνυμα που αποδέκτης είναι όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, με πρώτη την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΡ κ. Κώστας Σαρρής μαζί με τους συναδέλφους του Ο πρόεδρος του ΔΣΡ κ. Κώστας Σαρρής μαζί με τους συναδέλφους του


Ο Δήμαρχος
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανέφερε ότι ήδη το δ.σ. και η ΠΕΔ πήραν την απόφαση στήριξης αυτών των κινητοποιήσεων και τα απέστειλαν στα αρμόδια Υπουργεία. «Η Ρόδος και τα άλλα νησιά εκεί που περίμεναν νησιωτικές πολιτικές, οι κάτοικοί τους επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο από αυτά τα μέτρα», τόνισε.

Ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του ΕΚΡΟ Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του ΕΚΡ


Η ΑΔΕΔΥ
Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αυτές οι πολιτικές της συνεχούς λιτότητας γονατίζουν την ελληνική κοινωνία, διαλύουν την κοινωνική συνοχή και τα νησιά μας με το υψηλό κόστος ζωής, με ξεχασμένες τις νησιώτικες πολιτικές, καλούμαστε και πάλι να είμαστε αυτοί που κρατάμε τον σταυρό του μαρτυρίου.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ κ. ΣτυλιανούΟ πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ κ. Στυλιανού

Δυνατή ήταν η παρουσία των φοροτεχνικών του νησιού μας στη χθεσινή κινητοποίηση.Δυνατή ήταν η παρουσία των φοροτεχνικών του νησιού μας στη χθεσινή κινητοποίηση.

  Τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν και χθες δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν και χθες δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024