Ρόδος: Η μεγάλη ανατροπή στη δίκη της δολοφονίας Γερολύμου

Ρόδος: Η μεγάλη ανατροπή στη δίκη της δολοφονίας Γερολύμου

Ρόδος: Η μεγάλη ανατροπή στη δίκη της δολοφονίας Γερολύμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3006 ΦΟΡΕΣ

Αθώος ο εγγονός, ισόβια στην εγγονή

Ένοχη χωρίς ελαφρυντικά, για την στυγερή δολοφονία της 69χρονης γιαγιάς της, Ουρανίας Γερολύμου τον Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου, κρίθηκε χθες ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω η 29χρονη Κ.Β, ενώ αθώος κρίθηκε ο 26χρονος αδελφός της!

Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην 29χρονη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και δέκα χρόνια κάθειρξη για την κατηγορία της ληστείας, χωρίς να της αναγνωρίσει το όποιο ελαφρυντικό, και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφασή του, το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 26χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο μόνο για οπλοκατοχή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με τριετή αναστολή, ενώ σε ότι αφορά τον 23χρονο και τον 21χρονο που κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κρίθηκαν αθώοι.

Στο άκουσμα της απόφασης η κόρη της θανούσας και μητέρα των δύο κατηγορουμένων, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ της 29χρονης κόρης της αλλά όχι και του 26χρονου γιου της, ξέσπασε φωνάζοντας «είναι αθώο το παιδί μου, είναι αθώο, θα αυτοκτονήσω» και χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο. Η ίδια στράφηκε και κατά του αδελφού της που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην δίκη, αλλά και κατά των δικαστών όταν γνωστοποιήθηκε η ποινή που επιβλήθηκε στην 29χρονη κόρη της.

Σημειώνεται πως και η 29χρονη καταδικασθείσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ξέσπασε κατά των δικαστών και των ενόρκων, ενώ ο 26χρονος ουδέποτε αντέδρασε κατά την ακροαματική διαδικασία, στα όσα του έκανε η 47χρονη μητέρα του.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Δρόσος, Χόνδρος για τα δύο αδέλφια και ο κ. Άκης Δημητριάδης για τον 23χρονο και τον 21χρονο.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση του ζήτησε την ενοχή του 26χρονου όπως κατηγορείται και την απαλλαγή της 29χρονης αδελφής του, όμως τελικά το δικαστήριο με την απόφαση του επέφερε την ανατροπή καταδικάζοντας την εγγονή και αθωώνοντας τον αδελφό της για την ανθρωποκτονία της γιαγιάς τους.

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και ως μάρτυρες κατηγορίες κατέθεσαν ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, ο ιατροδικαστής που αναφέρθηκε στα χτυπήματα που έφερε η άτυχη 69χρονη καθώς και ο γιος της Ουρανίας Γερολύμου, Λευτέρης.

Ο τελευταίος μίλησε και για τα δυο του ανίψια τους οποίους και άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο της μητέρας του. Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ανησυχούσε για την ασφάλεια της 69χρονης κυρίως εξαιτίας των επισκέψεων του 26χρονου ανιψιού του στο σπίτι, λόγος για τον οποίο είχε τσακωθεί με την 29χρονη ανιψιά του.


«Αυτός δεν είναι παιδί μου. Είμαι ένα τέρας που τον γέννησα»
Στην δίκη παραβρέθηκε και η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Η 47χρονη κόρη της θανούσας τάχθηκε ευθύς εξ αρχής υπέρ της κόρης της, για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για την μόρφωσή της όσο και για την αγάπη που η 29χρονη έτρεφε για την γιαγιά της, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Αντίθετα, δεν εκφράστηκε το ίδιο για τον 26χρονο γιο της, για τον οποίο είπε στο δικαστήριο πως «δεν τον γνωρίζει», «είναι ένας αλήτης» και ότι η ίδια «είναι ένα τέρας που τον γέννησε»!

Μάλιστα κατά την διάρκεια της απολογίας του 26χρονου, η 47χρονη μητέρα του δεν δίστασε και όρμησε καταπάνω προλαβαίνοντας να τον χτυπήσει με δύναμη στο πρόσωπο, προτού την απομακρύνουν οι αστυνομικοί!
Στα επεισόδια αυτά ο 26χρονος δεν αντέδρασε, αλλά σε κάποιες στιγμές ξέσπασε σε κλάματα.


Ουδείς παραδέχτηκε την ενοχή του
Ούτε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, κάποιος από τους δύο κατηγορουμένους αποδέχτηκε την πράξη για την οποία κατηγορείται, αντίθετα συνέχισαν ο ένας, να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο.

Πρώτη απολογήθηκε η 29χρονη, η οποία αρχικά έκανε μία σύντομη αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια και μίλησε για την σχολή της στο Ηράκλειο όπου εισήχθη δεύτερη από όλη την Ελλάδα, την ερωτική απογοήτευση που πέρασε με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακόμη και φαρμακευτική αγωγή, για την δουλειά που έπιασε στη Ρόδο όταν ήρθε για να βγάζει χρήματα για τα έξοδά της αλλά και για να στέλνει στην μητέρα της. Η ίδια μίλησε και για την γιαγιά της, την Ουρανία, στην οποία πήγε κοντά όταν εκείνη έπαθε εγκεφαλικό για να την φροντίζει.

Η 29χρονη είπε πως είχε καβγάδες με την άτυχη 69χρονη κυρίως για τα χρήματα που δεν έφταναν, όμως σε φυσιολογικά επίπεδα. Η ίδια είπε πως η γιαγιά της δεν ήθελε να έρχεται ο 26χρονος αδελφός της σπίτι, κυρίως λόγω της επαφής του με τον τζόγο, κάτι για το οποίο του έκανε σκληρή κριτική.

Όμως εκείνη, είπε η 29χρονη στο δικαστήριο, αντιδρούσε γιατί είναι αδελφός της και δεν ήθελε να λένε για αυτόν άσχημα πράγματα. Μάλιστα πρόσθεσε πως δεν γνώριζε καλά τον χαρακτήρα του 26χρονου, καθώς εκείνη έλειπε στην Κρήτη και δεν είχαν ζήσει πολλά χρόνια μαζί.

Η 29χρονη περιέγραψε και τα όσα συνέβησαν την ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Ουρανία Γερολύμου αλλά και το προηγούμενο βράδυ όπου ο αδελφός της πήγε σπίτι της, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα και κατά την απολογία της, στην ανάκριση, είχε πει.

Η ίδια τόνισε πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα της καταλογίζονται, τονίζοντας πως εκείνη κοιμόταν όταν ήρθε ο αδελφός της σπίτι της και πως την Τρίτη 4 Νοεμβρίου περίπου στις 8.30 το πρωί, ξύπνησε και αναζήτησε την γιαγιά της. Μαζί έπιναν κάθε πρωί καφέ. Μάλιστα είπε ότι ρώτησε και την γειτόνισσα αν είχε πάει σε εκείνην και όταν πήρε αρνητική απάντηση, η 29χρονη πήγε στο σπίτι της 69χρονης όπου και είδε ότι το παράθυρο της κουζίνας ήταν ανοικτό και το σπίτι αναστατωμένο. Τότε είπε η 29χρονη, πως μπήκε μέσα από το παράθυρο της κουζίνας και αντίκρισε πεσμένη την γιαγιά της και σκεπασμένο το πρόσωπο της με ένα σεντόνι και ένα μαξιλάρι. Μόλις τα ακούμπησε και είδε τα αίματα, αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

Αλλά και ο 26χρονος ενώπιον του δικαστηρίου δεν παραδέχτηκε την ενοχή του, αντίθετα ξεκαθάρισε πως δεν το έκανε εκείνος, ρίχνοντας τις ευθύνες στην αδελφή του. Μάλιστα είπε πως η 29χρονη έσπρωξε την άτυχη ηλικιωμένη και στη συνέχεια έβγαλε έξω από το σπίτι την τηλεόραση, την οποία του την έδωσε και του είπε να την κάνει ότι θέλει.

Σε ό,τι αφορά τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του 26χρονου εγγονού που βρέθηκαν κυρίως επάνω στην ματωμένη μαξιλαροθήκη, ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν από παλαιότερες επισκέψεις στο σπίτι της γιαγιάς του. Σημειώνεται πως άγνοια δήλωσαν στο δικαστήριο και ο 23χρονος και ο 21χρονος που κατηγορούνταν για την αγοραπωλησία της τηλεόρασης του 69χρονου θύματος, τονίζοντας πως δεν ήξεραν από πού προερχόταν και είχαν την εντύπωση ότι ανήκε στον 26χρονο.

Το φονικό
Η Ουρανία Γερολύμου βρέθηκε νεκρή δίπλα από το κρεβάτι που κοιμόταν το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2014 στο σπίτι της στ’ Ασγούρου της Ρόδου. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα και με όσα αποκάλυψε αργότερα η ιατροδικαστική έκθεση βρήκε τραγικό θάνατο από πολλαπλά χτυπήματα στο κούτελο, στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα όπου και εντοπίστηκαν θλαστικά τραύματα και εσωτερικά τραύματα.

Η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου καταγόταν από την Σκόπελο όμως, όλη της την ζωή την πέρασε στη Ρόδου όπου ήρθε, νεαρή ακόμη κοπέλα, παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τα τελευταία χρόνια η υγεία της είχε επιβαρυνθεί και μετακινούνταν με δυσκολία.

Ωστόσο κάθε πρωί και κάθε βράδυ επισκέπτονταν γειτόνισσα της με την οποία συνομιλούσαν και περνούσε η ώρα τους. Στο διπλανό σπίτι διέμενε η 29χρονη εγγονή της η οποία και το πρωί της μοιραίας μέρας, όταν είδε ότι η 69χρονη καθυστέρησε να βγει έξω, πήγε στο σπίτι της να δει τι συμβαίνει.

Εκεί, η νεαρή κοπέλα βρήκε την 69χρονη ξαπλωμένη δίπλα από το κρεβάτι όπου κοιμόταν, ανάσκελα και σκεπασμένη με σεντόνι και ένα μαξιλάρι, γεμάτο με αίματα!

Η 29χρονη κοπέλα ενημέρωσε την αστυνομία και ισχυρή δύναμη έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Την επόμενη μέρα και μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθησαν ο 26χρονος εγγονός και η 29χρονη αδελφή του ως οι δράστες της στυγερής δολοφονίας, η οποία φέρεται να έγινε για μία τηλεόραση και 100 ευρώ που αφαιρέθηκαν από το σπίτι της 69χρονης. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και άλλα δύο άτομα 23 και 21 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο εγγονιών βρέθηκαν στο μεν σπίτι της 29χρονης ένα γυναικείο παντελόνι με εμφανή κηλίδα άγνωστης σύνθεσης και στο σπίτι του 26χρονου ένα περίστροφο παλαιού τύπου.

Και τα δύο αδέλφια μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου