Nα συνεχιστούν απρόσκοπτα τα αεροπορικά δρομολόγια στα νησιά

Nα συνεχιστούν απρόσκοπτα τα αεροπορικά δρομολόγια στα νησιά

Nα συνεχιστούν απρόσκοπτα τα αεροπορικά δρομολόγια στα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

Θα υποβληθεί αίτημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ενέκρινε χτες την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων παράτασης των ισχυουσών συμβάσεων για την κάλυψη των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα τα αεροπορικά δρομολόγια που εξυπηρετούν τα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016 και ότι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού – που μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί - δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους.

Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τις αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη των επιδοτούμενων γραμμών, ώστε η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών να συνεχιστεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, πολύ δε περισσότερο καθώς βρισκόμαστε ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα επιδιωχθεί, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο επανασχεδιασμός του δικτύου των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, στο πλαίσιο της ανάγκης εξορθολογισμού τους και περικοπής του συνολικού κόστους των επιδοτήσεων, όπως προσφάτως έκανε γνωστό ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, μέσα από την συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό θα διασφαλιστεί η συνέχιση της αεροπορικής εξυπηρέτησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, παράλληλα με την άρση των στρεβλώσεων του συστήματος, όπου πραγματικά απαιτείται.

Την πρόταση του Περιφερειάρχη ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Καταψήφισαν μόνο οι δύο Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πάντως κατά τη συζήτηση του θέματος που ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στη χτεσινή συνεδρίαση ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο υπουργός οι νησιώτες δεν πρέπει να ανησυχούν, ενώ αναφερόμενος στην κριτική που θα μπορούσαμε να δεχτούμε στην επισήμανσή μας ότι κάποιες συγκεκριμένες γραμμές που δεν είναι άγονες δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε «αρκετά με την ευγένεια. Όπως μας συμπεριφέρθηκαν οι άλλες περιοχές στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τάχθηκαν εναντίον μας έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε κι εμείς»

Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ενημέρωσε το σώμα για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ που έγινε τον προηγούμενο μήνα, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα και η απόφαση που πάρθηκε κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτήν του περιφερειακού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο