Από τη Λέρο κατάγεται ο ανθυπασπιστής που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο

Από τη Λέρο κατάγεται ο ανθυπασπιστής που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο

Από τη Λέρο κατάγεται ο ανθυπασπιστής που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 780 ΦΟΡΕΣ

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Π.Ν. που κατέπεσε νωρίς τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα "Κίναρος", κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόκειται για τον 36χρονο συμπατριώτη μας, Ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου, ναυτίλο - χειριστή ραντάρ, έγγαμο πατέρα.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα ονόματα των άλλων δυο χειριστών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο:

​Κυβερνήτης: Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης Γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα.

Συγκυβερνήτης: Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς - Γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 2 σοροί χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ταυτοποίηση και η ευχή όλων είναι να βρεθεί ζωντανό το τρίτο μέλος του πληρώματος που επίσημα αγνοείται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν υπήρχε ένδειξη για πρόβλημα στο ελικόπτερο, οι καιρικές συνθήκες ήταν κανονικές και όπως ανακοινώθηκε οι έρευνες συνεχίζονται.

«Θα σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια, γιατί είμαστε στην εξέλιξη της έρευνας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε σε απόκρημνη περιοχή, ούτε μπορεί ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης.

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης, η λαβωμένη φρεγάτα "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ" (F-466) απ' όπου απονειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, κατέπλευσε στο λιμάνι του Λακκίου Λέρου. (Η φωτογραφία είναι από το κενό ελικοδρόμιο της φρεγάτας).

Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε πως χάθηκε η επαφή του ελικοπτέρου από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα.

Τα ελικόπτερα τύπου Augusta Bell ΑΒ-212 τα είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την Ιταλία και είναι ο τύπος ελικοπτέρου που έχουν όλες οι φρεγάτες του ΠΝ τύπου "S" και είναι ηλικίας άνω των 35 χρόνων...

Πηγή: lerosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων