Οι αγρότες της Ρόδου βγήκαν και χθες στους δρόμους

Οι αγρότες της Ρόδου βγήκαν  και χθες στους δρόμους

Οι αγρότες της Ρόδου βγήκαν και χθες στους δρόμους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στους συναδέλφους τους σε όλη της χώρα, πραγματοποίησαν χθες το πρωί δεκάδες αγρότες από όλη τη Ρόδο που ενώθηκαν από κοινού στον κόμβο των Κολυμπίων κλείνοντας συμβολικά τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι αγρότες της Ρόδου με τα τρακτέρ τους διαμαρτυρήθηκαν για τα επερχόμενα οικονομικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.
Για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες, η συγκέντρωση των αγροτών του νησιού μας ήταν μαζική και δυναμική.

Στο σημείο βρέθηκε διακριτικά και αστυνομική δύναμη, ενώ το «μπλόκο» των αγροτών άνοιγε για να περάσουν όλα τα οχήματα και για να εξυπηρετηθούν έκτακτα περιστατικά.
Σε δηλώσεις που έκανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Γιώργος Σαββίδης, σημείωσε ότι οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για όσα άδικα αποφασίστηκαν για αυτούς χωρίς αυτούς.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΠΑΜΕ, σημειώνει για το θέμα της κινητοποίησης των αγροτών:
«Η σημερινή μέρα, είναι ημέρα αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη αγροτιά σε όλη τη χώρα. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, στον αγώνα για να μείνουν στα χωράφια τους, γιατί είναι κοινή η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας πνίγει όλους, εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους κι επιστήμονες.

Οι αγρότες από τη Νότια και τη Δυτική πλευρά του νησιού έστησαν σήμερα μπλόκο λίγο μετά τα Κολύμπια στο ύψος της Τσαμπίκας.

Από την αρχή της κινητοποίησης στο χώρο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ για να εκφράσει τη συμπαράστασή της.
Ο λαός πρέπει και θα κλιμακώσει την πάλη του κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Δεν υποχωρούμε. Με τον αγώνα μας, εργάτες και φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, απαιτούμε να πάρουν πίσω το νόμο.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Καλούμε τα εργατικά Σωματεία της περιοχής να συνεδριάσουν να εκτιμήσουν τις εξελίξεις, την απεργία της 4ης Φλεβάρη και με μαζικές διαδιακασίες να αποφασίζουν 48ωρη απεργία αν τελικά έρθει στη βουλή το νομοσχέδιο.»
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
12 Φλεβάρη 2016

Δήλωση του βουλευτή κ. Δ. Γάκη
«Οι κινητοποιήσεις είναι προφανώς υγιείς αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων και των κοινωνικών τάξεων. Είναι μία διεκδικητική διαδικασία η οποία ξεκινά από κάποιες διεργασίες ή διαφωνίες αλλά κορυφώνονται σε μία συζήτηση που έχει στόχο να απαλύνει αυτές τις διαφορές.

Σήμερα το διεκδικητικό ζήτημα των αγροτών έχει πάρει μία διάσταση που μπορεί να έχει τα δίκαιά του αλλά όταν αποκλείεις μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό σημαίνει ότι το κίνημα έχει πάει αλλού. Έχει άλλες κατευθύνσεις. Αν δεν αποδέχεται ούτε τον πρωθυπουργό ως παράγοντα συζήτησης τότε δεν αποδέχεται ούτε την κυβέρνηση, άρα θέλεις να τη ρίξεις.

Σε αυτό είμαστε αντίθετοι και καλώ τους αγρότες να δώσουν μία πολύ μεγάλη προσοχή στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού στην οικονομική κρίση και τις πιέσεις που μας ασκούν. Γιατί αυτά τα βήματα μπορεί να έχουν άλλα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν. Τώρα παίρνουν διαστάσεις πολιτικές και πρόκλησης πολιτικής αβεβαιότητας η οποία βοηθά τα οικονομικά συμφέροντα των δυνάμεων του εξωτερικού να πιέσουν τη χώρα μας για περισσότερες υποχωρήσεις».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024