Προσφορά αγάπης από 320 Ροδίτες για την εικοσάχρονη

Προσφορά αγάπης από 320 Ροδίτες για την εικοσάχρονη

Προσφορά αγάπης από 320 Ροδίτες για την εικοσάχρονη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1319 ΦΟΡΕΣ

Μετέβησαν στο νοσοκομείο για να γίνουν δότες μυελού των οστών

Το ευαίσθητο πρόσωπό της έδειξε για μια ακόμη φορά η κοινωνία της Ρόδου, που χθες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα βοήθειας προς την 20χρονη συμπολίτισσά μας που χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών και βρέθηκαν χθες στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρόδου προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Περισσότεροι από 320 συμπολίτες μας , από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα έγιναν δότες μυελού των οστών, ενώ ακόμη 100 ήταν αυτοί που ήθελαν αλλά λόγω ηλικίας δεν τους επετράπη.
Το κάλεσμα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Ευφραίμ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ροδαυγή, τον Σύλλογο Φλόγα, το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ρόδου αλλά και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί σχετικά με τη χθεσινή εκδήλωση- κάλεσμα, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών κάνει έκκληση, για ανεύρεση συμβατού δότη για μεταμόσχευση μυελού των οστών για μία κοπέλα 20 ετών που είναι άμεση η ανάγκη να μεταμοσχευθεί.

Αυτός βέβαια που θα γίνει δότης μόνο με λίγο σάλιο και μία αίτηση θα καταχωρηθεί στην παγκόσμια δεξαμενή για όλο τον κόσμο. Το μόσχευμα θα δοθεί αν υπάρξει συμβατότητα ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΜΥΕΛΟ όπως γινόταν παλαιότερα.

Δεν ξεχνάμε ότι τέσσερις Φεβρουαρίου είναι Παγκόσμια ημέρα του ΚΑΡΚΙΝΟΥ και δεκαπέντε Φεβρουαρίου είναι Παγκόσμια ημέρα του Παιδικού ΚΑΡΚΙΝΟΥ………………….
Μπορείς να φανταστείς να είσαι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ που μπορεί ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ …..»

Να σημειωθεί, ότι αντίστοιχη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί το 2013 όταν 11χρονος συμπολίτης μας έχρηζε μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Τότε, συνολικά περίπου 1.000 συμπολίτες μας είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ροδαυγής και του κέντρου δίγλωσσων παιδιών, σε συνεργασία με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρόδου που λάμβαναν δείγματα από τους υποψήφιους δότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και αν δεν καταφέρουν να βοηθήσουν τη συμπολίτισσά μας, οι υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, ίσως καταφέρουν κάποια στιγμή να σώσουν μια άλλη ζωή, αφού τα στοιχεία τους τώρα βρίσκονται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπου και παραμένει μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια