Ο 15χρονος Λεριός Μανώλης Χατζηδάκης στο "στόχαστρο" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

Ο 15χρονος Λεριός Μανώλης Χατζηδάκης στο "στόχαστρο" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

Ο 15χρονος Λεριός Μανώλης Χατζηδάκης στο "στόχαστρο" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 369 ΦΟΡΕΣ

Οι «μεγάλοι» του ελληνικού μπάσκετ έχουν πιάσει πλέον το νόημα και ρίχνουν βάρος στις μικρές ηλικίες. Και όταν λέμε «μεγάλους», δεν εννοούμε μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι «αιώνιοι» επενδύουν σε πιτσιρικάδες και μάλιστα ο Ολυμπιακός προσέλαβε για αυτή την δουλειά τον κόουτς, Νίκο Κεραμέα, μετρ του είδους. Στο πλαίσιο της προσπάθειας, που γίνεται, έχει αποκτηθεί και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, ο 14χρονος δίμετρος πλέι-μέικερ, Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός από τότε, που ανέλαβε τα ηνία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δίνει τεράστια έμφαση στα πιτσιρίκια και τα αποτελέσματα είναι κάθε μέρα μπροστά μας: Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης και πάει λέγοντας.

Η ΑΕΚ έχει πάρει την σκυτάλη, από την στιγμή, που έγινε αφεντικό ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο 16χρονος, Δημήτρης Μωραϊτης, απόκτημα από τον Πανιώνιο, είναι η μεγαλύτερη πρόσφατη «κιτρινόμαυρη» κίνηση στις μικρές ηλικίες.

Ο Αρης, με τον Νίκο Λάσκαρη στο «τιμόνι» του, έχει πάρει κι αυτός σειρά. Ο Νίκος Δίπλαρος, πρωταθλητής Ευρώπης το καλοκαίρι με την Εθνική U18, είναι μία από τις πρώτες κινήσεις των «κιτρινόμαυρων» στο κομμάτι των πιτσιρικάδων. Η προώθηση του Δημήτρη Φλιώνη είναι μία ακόμη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν έχει το πορτοφόλι των ομάδων, που αναφέραμε, έχει κι αυτός τα δικά του παιδιά. Ο 18χρονος, Νίκος Καμάρας, ήταν η κίνηση του καλοκαιριού με τον Θωμά Κώττα και τον Μιχάλη Λιάπη να είναι σαφώς πιο προχωρημένοι μπασκετικά.

Το θέμα, όμως, είναι ότι έρχονται κι άλλα παιδιά από πίσω. Με τους «μεγάλους» να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, ώστε να προλάβουν την κάθε δυνατή περίπτωση, που υπάρχει. Για αυτόν, που ήδη εκφραστεί τεράστιο ενδιαφέρον, είναι ο 15χρονος, ύψους 2.08, Μανώλης Χατζηδάκης. Πρόκειται για πάουερ-φόργουορντ, «5-4άρι», που αγωνίζεται στον Ικαρο Καλλιθέας και είναι στέλεχος της Εθνικής Παίδων.

Ο Χατζηδάκης θεωρείται από τις πλέον αξιοσημείωτες προοπτικές του ελληνικού μπάσκετ με κάποια από τα μεγάλα κλαμπ της Α1 να έχουν στρέψει ήδη την προσοχή πάνω του. Δεν αποκλείεται μάλιστα λίαν συντόμως ο 15χρονος, με καταγωγή από την Λέρο παίκτης, να αλλάξει περιοχή και ομάδα. Για τους παλιότερους και πιο μυημένους στο μπάσκετ, ο Μανώλης Χατζηδάκης είναι γιος του Γιώργου Χατζηδάκη, παλιού παίκτη του Πειραϊκού.

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα