Γεμάτο σκουπίδια το νησί λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν

Γεμάτο σκουπίδια το νησί λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν

Γεμάτο σκουπίδια το νησί λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 344 ΦΟΡΕΣ

Συζητήθηκε το θέμα σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη με τον πρόεδρο του συλλόγου Περιβάλλοντος

Η προετοιμασία του νησιού και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ήταν το θέμα που συζήτησε με τον αντιπεριφερειάρχη ενέργειας βιομηχανίας και φυσικών πόρων Γιάννη Φλεβάρη ο πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος νήσου Ρόδου Μιχάλης Κουλούμπρης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Κουλούμπρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες της περιφέρειας και της αρμόδιας διεύθυνσης σε ότι αφορά τους καθαρισμούς από μπάζα και σκουπίδια, αν και όπως τονίστηκε αυτή είναι μία διαρκής διαδικασία που γίνεται αναγκαστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί οι ασυνείδητοι δρουν συνεχώς.

«Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση και συζητήσαμε πράγματα που σκοπό έχουν την αφύπνιση των συμπολιτών μας, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε ένα πιο όμορφο νησί, έναν πιο καθαρό τόπο. Είναι σημαντικό ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να προχωρήσει αν και το φυσικό περιβάλλον του προορισμού δεν είναι αυτό που θα δημιουργεί μία αρμονική σύνδεση με τον τόπο τον ίδιο.



Συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας είναι η φύση τους, η ιστορία, ο πολιτισμός, η αρχιτεκτονική» δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Φλεβάρης, τονίζοντας ότι ο κ. Κουλούμπρης του προσέφερε και το βιβλίο του συλλόγου για τις ορχιδέες και τα αγριολούλουδα..

«Ο κ. Κουλούμπρης μου πρόσφερε το βιβλίο που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια του συλλόγου για τις ορχιδέες και τα αγριολούλουδα της Ρόδου μία εξαιρετική δουλειά που εντυπωσιάζει» είπε και επεσήμανε ότι τα σκουπίδια έφτασαν ακόμα και στα πιο μακρινά σημεία δηλώνοντας τα εξής: «Όμως είναι λυπηρό αυτό που μου μετέφερε ο πρόεδρος ότι πολλοί από τους τουρίστες μας που έρχονται για το θεματικό τουρισμό και θέλουν να φωτογραφήσουν και να δούν από κοντά τα αγριολούλουδα και τη βλάστησή μας, αναγκάζονται να καθαρίσουν τα σκουπίδια που βρίσκονται τριγύρω πριν τη φωτογράφηση.

Τα σκουπίδια έχουν φτάσει ακόμα και στα πιο απάτητα σημεία του νησιού μας. Η ασυνειδησία δημιουργεί σοβαρή βλάβη στο περιβάλλον. Αυτούς τους ασυνείδητους ας τους απομονώσουμε και ας ειδοποιήσουμε τις υπηρεσίες αν δούμε κάποιον να μολύνει και να δημιουργεί αυτές τις ασχήμιες, γιατί ο τόπος μας και ο τουρισμός μας αλλά και η ανθρώπινη ζωή έχει αξία όταν είναι σε αρμονική σύνδεση με το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ο κ. Κουλούμπρης εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τις ενέργειές και τις παρεμβάσεις της διεύθυνσης περιβάλλοντος, «όμως και οι δυό μας εκφράσαμε την αγωνία μας ότι προχωρώντας σε καθαριότητες σε αποκομιδές κλπ δε σταματάμε σε αυτές, γιατί δυστυχώς σύντομα κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν και πάλι σκουπίδια. Είναι διαρκής ο αγώνας δεν εφησυχάζουμε μέχρι να περάσει στην κουλτούρα στον πολιτισμό μας μία αυξημένη αγάπη και προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να πάμε προληπτικά και όπου χρειάζεται κατασταλτικά.

Ο καθαρισμός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας διαρκής αγώνας που για να τον διεξαγάγεις πρέπει να τον πιστέψεις», κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι