Ο Ακάκιος σχολιάζει χωρίς... φόβο και κακία

Ο Ακάκιος σχολιάζει χωρίς... φόβο και κακία

Ο Ακάκιος σχολιάζει χωρίς... φόβο και κακία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 76 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1454

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΙΑ
ΚΑΤΑ την ημέραν των εκλογών δεν ήσαν λίγοι εκείνοι που ταλαιπωρήθηκαν από τις ανωμαλίες των εκλογικών καταλόγων. Μεταξύ αυτών υπήρχαν αρκετοί οι οποίοι ούτε καν ευρέθησαν εγγεγραμμένοι παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν τα σχετικά πιστοποιητικά και αιτήσεις για την καταχώρησιν του ονόματός των εις τα παραρτήματα των καταλόγων της αναθεωρήσεως 1955. Πώς όμως εξηγείται η απώλεια της αιτήσεώς των; Και ποιός βεβαιώνει ότι δεν θα επαναληφθή παρομοία αταξία και εις την αναθεώρησιν το 1956;

• • •
ΚΑΠΟΤΕ είχεν ακουστεί ότι τα μεσαιωνικά βόλια που βρίσκονται σκορπισμένα στα παραθαλάσσια θα συγκεντρωνόνταν για να στολίσουν διάφορα σημεία της πόλεως ή για να απομακρυνθούνα πό όπου δεν έχουν κατάλληλη θέσιν. Υπενθυμίζομεν τα ανωτέρω, διότι ο εντός και εκτός χώρος και των δύο λιμένων εξακολουθή να είναι γεμάτος από τα γρανιτένια αυτά βόλια που ασφαλώς μπορούσαν να αποτελέσουν θαυμάσια διακοσμητικά στους ανθόκηπους και στα παρτέρια της πόλεως.

• • •
ΜΕΤΑ τις προετοιμασίες των εκλογών που έληξαν μπαίνομεν φαίνεται σε άλλες προετοιμασίες διασκεδαστικώτερες. Πρόκειται για τις ετοιμασίες των αποκριάτικων χοροεσπερίδων που υπολογίζεται εφέτος σε μια δωδεκάδα. Ήδη άρχισαν αι κινήσεις των σωματείων και των παροικιών για την εξασφάλισιν αιθουσών εις τα ξενοδοχεία και την συγκέντρωσιν δώρων για τις χοροεσπερίδες. Έτσι αν ο Φεβρουάριος μας χάρισε την ψυχαγωγίαν των εκλογών ο Μάρτιος θα μας γλεντήση με τους μασκαράδες...

• • •
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο προορισμός των ψηφοδελτίων δεν σταματά μέχρι της κάλπης. Άλλωστε οι μονόφθαλμες κάλπες πέρα από κάποιον ωρισμένον αριθμόν ψηφοδελτίων δεν μπορούν να καταπιούν ούτε ένα παραπάνω χαρτάκι. Έτσι οι χιλιάδες των ψηφοδελτίων μαζεύονται από τα διάφορα δημόσια και στρατιωτικά γραφεία και χρησιμοποιούνται για πρόχειρα σημειώματα. Αλλά βέβαια δεν είναι και λίγοι οι τέως υποψήφιοι-επιτυχόντες και μη-που τους βλέπεις επί μήνες ολόκληρους να χρησιμοποιούν τα ψηφοδέλτια της επιτυχίας ή αποτυχίας τους για σημειωματάρια... και φέρονται προ του ονόματός των τον περίφημον σταυρόν του προεκλογικού μαρτυρίου των...

• • •
ΚΑΙ για να τελειώνωμεν με τα μοιραία ψηφοδέλτια σημειώνομεν για να ικανοποιήσωμεν και την περιέργειαν των αναγνωστών μας, ότι η μάχη για τον σταυρόν προτιμήσεως διεξήχθη με σύνολον 750 χιλιάδων ψηφοδελτίων εις την Δωδεκάνησον και για τις τρεις παρατάξεις. Συγκεκριμένως κάθε υποψήφιος της ΕΡΕ και της Δ.Ε. έκαμε τον αγώνα της “σταυροφορίας” του με 60 χιλιάδες ψηφοδέλτια που του εστοίχισαν δυόμισυ παλιά εκατομμύρια.

• • •
ΚΑΙ δύο γεγονότα από τα απρόοπτα της ημέρας των εκλογών: Την Κυριακήν το πρωΐ γεννήθηκε στο Μαιευτήριο του Κρατικού Νοσοκομείου ένα αγοράκι και το απόγευμα της ιδίας ημέρας έγινε ένας γάμος στον Άγιον Παντελεήμονα του Κάστρου. Εις το νεογέννητον ευχόμεθα τον ήρεμον ύπνον των επιτυχόντων βουλευτών, εις δε τους νεονύμφους η ημέρα της προσελεύσεως εις την “κάλπην” να μείνη αλησμόνητος.

Ο ΑΚΑΚΙΟΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΕΡΟΥ ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Δι’ αποφάσεως του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενεκρίθη το παράρτημα του λιμένος Λέρου, δια του οποίου προτίθενται ωρισμέναι διατάξεις δια την ευρυθμοτέραν λειτουργίαν αυτού.

ΠΟΙΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑΙ ΟΔΟΙ ΡΟΔΟΥ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΗΔΗ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Εις το υπ’ αριθμόν φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως εφημοσιεύθη διάταγμα, δια του οποίου ορίζονται οι επαρχιακοί οδοί ολοκλήρου της Δωδεκανήσου.

Ως Επαρχιακαί οδοί της Ρόδου εχαρακτηρίσθησαν αι εξής:
1ον Από διακλαδώσεως Λίνδου μέχρι Κατταβιάς
2ον Από Ρόδου μέχρι Κατταβιάς (Β.Δ. της νήσου).
3ον Ρόδος, Τρεις, Παστίδα, Μαριτσά, Ψίνθος, Αρχίπολις, Ελεούσα, Πλατάνια, Λάερμα, Προφύλια, Αρνίθα, Μεσαναγρός, Κατταβιά.
4ον Ρόδος-Καλλιθέα.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου