«Ο Άλλος Δείπνος», η νέα παράσταση της Artius Dance Theatre

«Ο Άλλος Δείπνος», η νέα παράσταση  της Artius Dance Theatre

«Ο Άλλος Δείπνος», η νέα παράσταση της Artius Dance Theatre

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Στις 25 Φεβρουαρίου 2016 ανεβαίνει η νέα παράσταση σύγχρονου χορού της Artius Dance Theatre με το τίτλο «Ο Άλλος Δείπνος». Ένας δείπνος, ένας άλλος δείπνος, ένας δείπνος αλληγορικός, εκεί όπου η προδοσία δεν έχει τόπο, ένα έργο επηρεασμένο από τη βαθειά κρίση που υπάρχει σήμερα στις ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Ένα τραπέζι και ελάχιστα αντικείμενα δεσπόζουν στον σκηνικό χώρο.

Πέντε χορευτές τολμούν επί σκηνής να αποδoμήσουν θέσεις και αξιώματα χρόνων, να ξεφλουδίσουν το κυρίαρχο εγώ τους αποκαλύπτοντας με χιούμορ, ευαισθησία, ειρωνεία, δυναμισμό και απλότητα τον Εαυτό. Θα τα καταφέρουν;

Ο Άλλος Δείπνος (Διάρκεια 55’)
Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια (χορογραφία, μουσική επιμέλαια, κείμενο): Μύριαμ Πεκμεστζή
Χορεύουν: Μαρία Ορφανίδη, Μύριαμ Πεκμεστζή, Καίτη Ζουρούδη, Μαρία Ελευθεριάδου, Μαρία Μανουκιάν

Video artist: Διονύσης Τσαφταρίδης
Φωτογραφία: Σάββας Αργυρού
Ηχογράφηση: Massive Studio


Επιμέλεια προβολής και επικοινωνίας: Μιχάλης Καβουκλής
Ενδυματολόγος, σκηνογράφος, σχεδιασμός φωτισμού: Ευδοκία Βεροπούλου
Φροντιστής σκηνής: Γεώργιος Γαλιάτσος
Ανακατασκευή σκηνικών: Γαβριήλ Καρπάθιος, Αντώνης Οικονομίδης

Backstage: Κατερίνα Κουλιούση, Δάφνη Καρελλάκη, Γαβριήλ Καρπάθιος
Ηχοφωτιστικός Εξοπλισμός: Music Spot – Πάρης Κατσέλας
Επιμέλεια κομμώσεων: Free Style
Η ομάδα χορού Artius Dance Theatre είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που έχει έδρα της την Ρόδο και ιδρύθηκε στις 29/04/2010.

Όραμα και στόχοι της ομάδας
Η ομάδα Artius Dance Theatre είναι ένα καλλιτεχνικό σώμα ευαίσθητο στη σημερινή πραγματικότητα πού ζητά να εκφραστεί άμεσα και να ακουστεί. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων, με σταθερή καλλιτεχνική και αισθητική πορεία που να απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο φέρνοντας τον πιο κοντά στην τέχνη του χορού, αλλά και στα νέα παιδιά που σιγά σιγά χτίζουν τα θεμέλια του μελλοντικού κόσμου, ώστε να γνωρίσουν τον σύγχρονο χορό ως τέχνη που σου δίνει το δικαίωμα να εκφράσεις λεπτές έννοιες, να φωνάξεις το άδικο, να σιωπήσεις αν χρειαστεί, να αντιδράσεις, να μοιραστείς, να αισθανθείς, να ψυχαγωγηθείς και τέλος να βιώσεις την λύτρωση.

Σε μία εποχή όπου η φαντασία μας έχει παραδοθεί αμαχητί στην εξουσία της τηλεόρασης, της παθητικής υποταγής στην τεχνολογία, των Video Games και τις χιλιάδες μηχανικές εφαρμογές που ουσιαστικά μας καθηλώνουν σωματικά, νοητικά, και ψυχικά η τέχνη και ο πολιτισμός χρειάζονται ακόμα περισσότερο, γιατί είναι η φωνή που σε κρατά σε εγρήγορση, είναι ο κούκος που αναγγέλλει την νέα μέρα, είναι η φωνή της αφύπνισης λίγο πριν το τέλμα... και ο άνθρωπος που ζει στην περιφέρεια όπως είναι τα νησιά του Αιγαίου έχει ανάγκη ακόμα περισσότερο να αφυπνίζεται, να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει μέσα από καλλιτεχνικά έργα και από παραγωγές άρτιες καλλιτεχνικά.

Εργογραφία
1. Το «Μιλώ σε εσένα» ένα έργο με χαρακτηριστικούς συμβολισμούς που φτιάχτηκε ειδικά για την τελετή λήξης του 3ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού φεστιβάλ και παρουσιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου υπό την αιγίδα του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου.

2. «Από το 1 στο 9» παρουσιάστηκε τον Ιουλίου 2010 και τον Οκτώβριο 2011 στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη». Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.

3.Το «in my breath» ένα έργο που παρουσιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου 2010 στην πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων που διοργάνωσε η «Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ», μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στον χώρο της οδικής ασφάλειας για τα θύματα των τροχαίων.

4. Συμμετοχή στο έργο «Το Φάντασμα της Όπερας» του Sir Andrew Lloyd Webber που παρουσιάστηκε στο Κολλέγιο Ρόδου τον Απρίλιο του 2011 υπό την αιγίδα του Π.Ο.Δ.Ρ. σε σκηνοθεσία Gisela Schubert.


5. Το «Restricted area - περιορισμένος χώρος» ένα έργο που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου από τις 12 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2013 υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

6. H ομάδα σύγχρονου χορού Artius Dance Theater, τον Μάιο του 2013 παρουσίασε το έργο με τίτλο "Restricted area" στο Trondheim της Νορβηγίας, στα πλαίσια του RAW Community Festival - Φεστιβάλ Χορού της Νορβηγίας 2014.
Ο Άλλος Δείπνος. Η νέα παράσταση σύγχρονου χορού της Artius Dance Theatre.

Δημοτικο Θέατρο Ρόδου, 25, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 21:30. Διάρκεια παράστασης 55'
Με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου