Μεγάλη προσέλευση από δότες μυελού των οστών

Μεγάλη προσέλευση από δότες μυελού των οστών

Μεγάλη προσέλευση από δότες μυελού των οστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 399 ΦΟΡΕΣ

Έδωσαν το παρών δεκάδες συμπολίτες μας για να βοηθήσουν τη νεαρή κοπέλα

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν για ακόμα μια φορά η ανταπόκριση των συμπολιτών μας αναφορικά με το κάλεσμα βοήθειας προς συμπολίτισσά μας που χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών όπου περισσότεροι απο 490 συμπολίτες μας έγιναν δότες.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα την προηγούμενη Δευτέρα, δεκάδες ήταν οι συμπολίτες μας που ζήτησαν να επαναληφθεί η διαδικασία καθώς δεν είχαν καταφέρει να παραστούν στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου όπου γινόταν η διαδικασία. Για το λόγο αυτό μάλιστα, επιλέχθηκε ως μέρα η Κυριακή, ούτως ώστε να καταφέρουν όσοι εργάζονταν ή είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις.


Το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο σύλλογος Ροδαυγή, ο σύλλογος Φλόγα, ο Ερυθρός Σταυρός και δεκάδες εθελοντές, όλοι σαν μια γροθιά, έδωσαν την Κυριακή που μας πέρασε "το παρών" εξυπηρετώντας τους δεκάδες συμπολίτες μας που θέλησαν να γίνουν υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, με αφορμή την ιστορία της 20χρονης συμπολίτισσάς μας που χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Η έκκληση για βοήθεια για μια ακόμη φορά, δεν άφησε ασυγκίνητους τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έσπευσαν να γίνουν δότες μυελού των οστών (να σημειωθεί οτι ο αριθμός των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα μεγάλος στο νησί της Ρόδου, ύστερα από τον αγώνα που ξεκίνησε ο σύλλογος Ροδαυγή πριν απο μερικά χρόνια, έχοντας πλέον στο πλευρό του συλλόγους και φορείς).

Έτσι, για μια ακόμη φορά, την Κυριακή από τις 4 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ, το αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, γέμισε με δεκάδες συμπολίτες μας που ήθελαν απλόχερα να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη.


Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου "Άγιος Εφραίμ" αναφέρει "Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» , έπειτα από την τροποποίηση του καταστατικού με πρωτοβουλία του προέδρου κυρίου Φιλήμονα Νικολάου βάζοντας και την εθελοντική προσφορά ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ και όχι μόνο την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εξορμήσεις σε διάστημα δύο μηνών, καταχωρώντας στον ΕΟΜ 607 ΔΟΤΕΣ. Η συνεργασία μας είναι με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και με τον ΚΕΔΜΟΠ ΠΑΤΡΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι δότες γινόμαστε μόνο με λίγο σάλιο και αν βρεθούμε συμβατοί δίνουμε μόνο λίγη ποσότητα αίματος και όχι Μυελό όπως γινόταν παλαιότερα.


Οι εξορμήσεις για Δότες που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, για τη στήριξη της εικοσάχρονης, αλλά και όσων χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, ήταν πάνω από 490 δείγματα. Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν πολύ μεγαλύτερη, παρόλο που δεν κατάφεραν να γίνουν Δότες αρκετοί λόγω ηλικίας αλλά και χρόνιων προβλημάτων υγείας. Εκεί καταλαβαίνεις και την ανθρώπινη προσφορά στον συνάνθρωπό σου. Ευχαριστούμε για τη στήριξή τους σε όλο αυτό, το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, τον σύλλογο Ροδαυγή, τον σύλλογο Φλόγα, τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, αλλά περισσότερο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση του.

Όποιος θέλει να γίνει Δότης θα μας βρει στα γραφεία μας, εντός του Γ.Ν.Ρ στο ισόγειο απέναντι από το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης καθημερινά, από τις 8:30 έως τις 13:30”.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο