Έντονος προβληματισμός για τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς

Έντονος προβληματισμός για τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς

Έντονος προβληματισμός για τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 493 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων Μαθητών Ρόδου

Μόνιμη λύση στο ζήτημα της φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων ζητά η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου της Ρόδου, μετά την επίθεση που δέχθηκε διευθυντής σχολικού συγκροτήματος του νησιού μας, από εξωσχολικό ο οποίος τον γρονθοκόπησε και τον έστειλε στο Νοσοκομείο.

Οι γονείς, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για το συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου καταδικάζει την επίθεση εξωσχολικών σε βάρος του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ρόδου και δηλώνει τη συμπαράστασή του τόσο στον ίδιο, όσο και στη σχολική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου. Είναι προφανές πως η φύλαξη των σχολείων είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών κτιρίων.

Αποδεικνύεται πως οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά σχολεία (χρήση αύλειων χώρων από ναρκομανείς, καταστροφές σε σχολικά κτίρια, επιθέσεις κλπ) που δεν μπορούν να λυθούν ούτε αποσπασματικά ούτε μεμονωμένα.

Η λογική «ο καθένας το σχολείο του» ή «ας βοηθήσουν οι γονείς» είναι απαράδεκτη, δεν λύνει το πρόβλημα και μεταφέρει την ευθύνη σε λάθος πλάτες. Επιβάλλεται τώρα να διεκδικήσουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα της φύλαξης σε όλα τα σχολεία με διορισμούς σχολικών φυλάκων.

Κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει το μόνιμο προσωπικό του (εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για σύγχρονα σχολεία, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν μέχρι σήμερα να αναγκαστούν από μας τους ίδιους, μέσα από τη συλλογική μας δράση και στάση, να σκύψουν στα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου.

Να απαιτήσουμε την ολόπλευρη στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Γιατί οι γονείς δεν υπάρχουν μόνο για να πληρώνουν φόρους, να σφίγγουν το ζωνάρι, να στερούνται και να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών, αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κράτους και θα το απαιτήσουμε χωρίς συμβιβασμούς!»

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών