Αφέθηκε ελεύθερος ο 27χρονος που εξαπατούσε περιπτεράδες

Αφέθηκε ελεύθερος ο 27χρονος που εξαπατούσε περιπτεράδες

Αφέθηκε ελεύθερος ο 27χρονος που εξαπατούσε περιπτεράδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες στην ανακρίτρια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος που κατηγορείται ότι εμφανιζόταν σε περιπτεράδες της Ρόδου, και ζητούσε να του ανταλλάξουν χαρτονομίσματα τα οποία ουδέποτε έδινε!

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση από άτομο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Χθες ο 27χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Βασίλη Καβουριού προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και 9 χρόνια και παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει δεν δύνατο να απεξαρτηθεί. Παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα με τάσεις αυτοκτονίας και με την βοήθεια της οικογενείας του αντιμετωπίζει τις διάφορες διακυμάνσεις που έχει η υγεία του.

Ο ίδιος συμμετείχε και σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και έτσι κατάφερε μέχρι το 2014 να εργάζεται κανονικά. Από πέρυσι όμως έμεινε άνεργος, γεγονός που χειροτέρευσε την κατάσταση της υγείας του παρά το γεγονός ότι λαμβάνει και σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Ο 27χρονος παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας ωστόσο ότι βρισκόταν υπό την επήρεια εξαρτησιογόνων ουσιών οι οποίες δεν του επέτρεπαν να έχει αντίληψη του τι έκανε. Ο ίδιος τόνισε πως οι ενέργειες του αυτές έγιναν προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει χάπια, και διευκρίνισε πως δεν χρησιμοποίησε βία ή κάποια εξειδικευμένη μεθόδευση, αλλά αντίθετα ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη του αφού το μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσε δεν ήταν δικό του και έφερε κανονικά πινακίδες.

Ο 27χρονος δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και είπε πως ήδη είχε ζητήσει από τον πατέρα του να επιστρέψει το ποσό των 100 ευρώ σε αυτούς από όπου το είχε πάρει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 27χρονος συνελήφθη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 27χρονος είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Είχε λοιπόν ένα χαρτονόμισμα, για παράδειγμα των 20 ευρώ, πήγαινε σε ένα περίπτερο και ζητούσε να του το ανταλλάξουν με ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και δύο των πέντε. Οι περιπτεράδες έδιναν τα χρήματα, όχι όμως και ο 27χρονος ο οποίος κρατούσε το 20εύρω, έπαιρνε και αυτά που του έδινε ο περιπτεράς και γινόταν … καπνός!

Συνολικά ο 27χρονος κατηγορείται για επτά τέτοιες περιπτώσεις κλοπής, τις οποίες διέπραξε σε χρονικό διάστημα δύο μόλις ημερών, δηλαδή στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016. Από αυτές αποκόμισε συνολικό όφελος 120 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών