Προσωπικά δεδομένα μαθητών σε χέρια... εμπόρων;

Προσωπικά δεδομένα μαθητών  σε χέρια... εμπόρων;

Προσωπικά δεδομένα μαθητών σε χέρια... εμπόρων;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 879 ΦΟΡΕΣ

Αυστηρές συστάσεις από τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Αυστηρές συστάσεις προς όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Δωδεκανήσου αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, για να περιφρουρήσουν στο έπακρο τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, απεύθυνε χθες ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας κ. Νίκος Ράπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράπτης απέστειλε στην αρχή της εβδομάδας, επιστολή προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους ενημέρωσε ότι σε μεγάλο δημοτικό σχολείο νησιού του νομού μας, περιφέρονταν άγνωστο άτομο, (ισχυριζόμενος μάλιστα ότι είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός) ο οποίος επισκέπτονταν σπίτια οικογενειών, μαθητών με στόχο να πουλήσει CD ROM αγνώστου εκπαιδευτικού περιεχομένου ή on line μαθήματα, σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή (130 € - 180 €).

Το γεγονός αυτό υπέπεσε στην αντίληψη του Δ/ντή του δημοτικού σχολείου, μετά από πληροφορίες γονέων του σχολείου του και αμέσως ενημερώθηκε ο προϊστάμενος εκπαίδευσης.

Το ανησυχητικό είναι, όπως προκύπτει από την επικοινωνία που είχε η Δ/νση του παραπάνω σχολείου με γονείς, πως γνωρίζει πάρα πολλά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, ονόματα εκπαιδευτικών, τόπο καταγωγής, βαθμολογίες μαθητών κ.ά.
Αυτό κάνει τους εκπαιδευτικούς να υποψιάζονται ότι έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα My School.

Βέβαια, στους γονείς δηλώνει ότι τα στοιχεία του τα έχουνε δώσει εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων και δε διστάζει να τους αναφέρει ονομαστικά. Έχει, μάλιστα, τον τρόπο να ασκεί ψυχολογική βία και με θράσος κατακρίνει τους δασκάλους για τις χαμηλές επιδόσεις των παιδιών, καταφέρνοντας τελικά να πείθει πολλούς να προμηθευτούν τα προϊόντα του.

Με επιστολή του ο κ. Νίκος Ράπτης, παρακαλεί τους Δ/ντές-προϊσταμένους των Σχολικών Μονάδων, επειδή το παραπάνω γεγονός είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή, να ενημερώσουν άμεσα τους γονείς των μαθητών τους και τις τοπικές κοινωνίες για το παραπάνω γεγονός.

Επίσης σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι σχετικό με το παραπάνω γεγονός να το καταγγείλουν άμεσα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»