O Πρόεδρος της Βουλής έκανε δεκτή την πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη ρήτρα νησιωτικότητας

O Πρόεδρος της Βουλής έκανε δεκτή την πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη ρήτρα νησιωτικότητας

O Πρόεδρος της Βουλής έκανε δεκτή την πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη ρήτρα νησιωτικότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, έκανε αποδεκτή την πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας για να συμπεριληφθεί η ρήτρα νησιωτικότητας στον κανονισμό της Βουλής και να αποτελέσει προϋπόθεση κάθε νομοθετικής διαδικασίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση λέγοντας:

«Η ρήτρα νησιωτικότητας πρέπει να έχει οριζόντια και απόλυτη εφαρμογή σε κάθε νομοσχέδιο, σε κάθε διοικητική πράξη. Παρά το γεγονός ότι η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί νόμο του Κράτους, δεν υπάρχει εφαρμογή της.

Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο κ. Πρόεδρος της Βουλής είναι εδώ. Θα του προτείνω να εντάξει τη ρήτρα νησιωτικότητας στον κανονισμό που διέπει τη νομοθετική διαδικασία και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Σε κάθε νομοσχέδιο, να υπάρχει η έκθεση επιπτώσεων στις νησιωτικές περιοχές που προκύπτει από τη ρήτρα νησιωτικότητας, όπως υπάρχει και η αντίστοιχη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης στη δευτερολογία του έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Κόνσολα. Ανακοίνωσε ότι θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία και επεξεργασία, ώστε να συμπεριληφθεί στον κανονισμό της Βουλής και σε ό, τι σχετίζεται με το νομοθετικό έργο, η προτεινόμενη, από τον κ. Κόνσολα, διάταξη σχετική με τη ρήτρα νησιωτικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης