Νέες υποσχέσεις για πρόγραμμα τηλεϊατρικής στα νησιά μας

Νέες υποσχέσεις για πρόγραμμα τηλεϊατρικής στα νησιά μας

Νέες υποσχέσεις για πρόγραμμα τηλεϊατρικής στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 82 ΦΟΡΕΣ

Στην παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών της χώρας, με τη βοήθεια σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στοχεύει η λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής. Κύριος στόχος του έργου είναι η διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των περιοχών, από τους εγκατεστημένους κεντρικούς Σταθμούς Ιατρών Συμβούλων (ΣΤΙΣ) με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ισότιμων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής καλύπτει τέσσερις βασικούς άξονες υπηρεσιών: Τηλεδιάγνωσης & τηλεσυμβουλευτικής, τηλεεκπαίδευσης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση σε πρώτο βαθμό επειγόντων περιστατικών και τηλεψυχιατρικής.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο «Μεταξά» για την παρουσίαση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές των απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας και να ενημερωθεί για τα πρώτα αποτελέσματα χρήσης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος.

Όλοι μετέφεραν τις εμπειρίες τους, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, καθώς και την αγωνία τους για το μέλλον του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής , τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης και εξέλιξής του.

Ο κ. Μπασκόζος διατύπωσε την ανάγκη καθορισμού ενός πλαισίου στρατηγικής επέκτασης του δικτύου με την απαραίτητη εισαγωγή νέων σταθμών σε Κέντρα Υγείας των μικρών και πιο απομακρυσμένων νησιών και δύσβατων περιοχών της χώρας, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση και τη στήριξη του έργου την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη συνεργασία του Υγειονομικού Προσωπικού και την επαρκή συνεχή τεχνική υποστήριξή του.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο