Μοίρασαν χαρά κι ελπίδα οι παλαίμαχοι της Ρόδου

Μοίρασαν χαρά κι ελπίδα οι παλαίμαχοι της Ρόδου

Μοίρασαν χαρά κι ελπίδα οι παλαίμαχοι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 497 ΦΟΡΕΣ

Πράξη κάνουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του νησιού μας, τις φιλανθρωπικές τους υποσχέσεις

Ολοκληρώθηκε σχεδόν και το 2ο τουρνουά παλαιμάχων «Ιστορίας και Φιλανθρωπίας» που διοργάνωσε η διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ και της ΕΠΣΔ. Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά, είναι δύο εξ αναβολής παιχνίδια που αναμένεται να οριστούν της ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Γιάννης Αφεντούλης κι ο Σταύρος Σταύρου (αριστερά και δεξιά)  με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Τσισιμοίρης ΜάρκετΟ Γιάννης Αφεντούλης κι ο Σταύρος Σταύρου (αριστερά και δεξιά) με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Τσισιμοίρης Μάρκετ

Παρ’ όλα αυτά, οι εκπρόσωποι των 10 ομάδων παλαιμάχων που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, πραγματοποίησαν συνάντηση την εβδομάδα αυτή, προκειμένου να αποφασισθεί που θα δοθούν τα έσοδα του τουρνουά, όπως ορίζει και ο σκοπός της διοργάνωσης.

Ήδη είχε δοθεί στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου, ιατροφαρμακευτικό υλικό αξίας 500 ευρώ, και άλλα 500 σε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αγίου Ισιδώρου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ αποφασίσθηκε να δοθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό αξίας 400 ευρώ στους «Σαμαρείτες» οι οποίοι στήριξαν το τουρνουά με την παρουσία τους σ’ όλα τα παιχνίδια.

Επίσης αποφασίσθηκε να δοθούν 600 ευρώ σε τρόφιμα στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου, τα οποία και παραδόθηκαν την Παρασκευή. Τα τρόφιμα αυτά αγοράσθηκαν από Σούπερ Μάρκετ του νησιού και το κάθε Μάρκετ ξεχωριστά παραχώρησε επιπλέον τρόφιμα.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις αυτές είναι: «Σοφός Σ.Β. Μάρκετ», Βασίλης Κούρτης «Πρώτον Μάρκετ», Γιωργάς-Σπανός Γιάννης «Αρτοπινελιές», Τσισιμοίρης Μάρκετ και Σούπερ Μάρκετ «Παναγιωτάς».

Ο Κώστας Κατσαρός (αριστερά) με τον ιδιοκτήτη των «Αρτοπινελιών»,  Γιάννη Γιωργά-ΣπανόΟ Κώστας Κατσαρός (αριστερά) με τον ιδιοκτήτη των «Αρτοπινελιών», Γιάννη Γιωργά-Σπανό

Ακόμη αποφασίσθηκε να δοθούν 1000 ευρώ σε φαρμακευτικό υλικό στα περιφερειακά ιατρεία του νησιού, 500 ευρώ σ’ ένα δίχρονο παιδί από τις Καλυθιές που είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, 300 ευρώ σε έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Άρη Αρχαγγέλου που τραυματίσθηκε σοβαρά σ’ έναν αγώνα του τουρνουά και άλλα 330 ευρώ σε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ιάλυσου που επίσης είχε σοβαρό τραυματισμό.

Ο σύνδεσμος παλαιμάχων Ρόδου έχει στο ταμείο του κι άλλα χρήματα, τα οποία θα δοθούν και αυτά προσεχώς σε άτομα ή ομάδες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Κώστας Κατσαρός (μέση) με τους Σταμάτη και Βασίλη ΣοφόΟ Κώστας Κατσαρός (μέση) με τους Σταμάτη και Βασίλη Σοφό

Όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα το φιλανθρωπικό έργο των παλαιμάχων του νησιού μας και της διοργανώτριας αρχής, που προσπαθούν να παρέμβουν όπου η κοινωνία το κρίνει αναγκαίο. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πέρυσι, ενώ φέτος ήταν πιο οργανωμένη. Στόχος τους είναι να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερη.

Τι έγινε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές
Την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθη και η τελευταία (9η ) αγωνιστική του 2ου τουρνουά παλαιμάχων.

Το Σούπερ Μάρκετ «Πρώτον» συνείσφερε κι αυτό στην παροχή τροφίμωνΤο Σούπερ Μάρκετ «Πρώτον» συνείσφερε κι αυτό στην παροχή τροφίμων

Αναλυτικά τι έγινε την 8η και 9η αγωνιστική:
8η αγωνιστική
Άρης – Νότια Ρόδος 5-2
Άγιος Ισίδωρος – Ιάλυσος 2-3
Κλεάνθης – Φοίβος 4-3
Ρόδος/Διαγόρας – Αφάντου 7-0
Καλυθιές – Αφάντου (Αναβλήθηκε)

9 αγωνιστική
Καλυθιές – Κλεάνθης 3-1
Ιάλυσος – Αφάντου 2-3
Ευαγόρας – Νότια Ρόδος 6-1
Φοίβος – Ρόδος/Διαγόρας 1-6
Άγιος Ισίδωρος – Άρης 3-0

*Εκκρεμούν τα παιχνίδια Διαγόρας – Άγιος Ισίδωρος και Καλυθιές - Ευαγόρας

Την Παρασκευή δόθηκαν στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου,  τρόφιμα μακρά διάρκειαςΤην Παρασκευή δόθηκαν στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, τρόφιμα μακρά διάρκειας

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!