Στο εδώλιο 4 Ροδίτες και ένας Άγγλος για τις αμφεταμίνες

Στο εδώλιο 4 Ροδίτες και  ένας Άγγλος για τις αμφεταμίνες

Στο εδώλιο 4 Ροδίτες και ένας Άγγλος για τις αμφεταμίνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 875 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Με την υπόθεση εισαγωγής, εξαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας αμφεταμινών που είχε εξιχνιαστεί το καλοκαίρι του 2011 από το ΣΔΟΕ Αττικής και στην οποία κατηγορούνται τέσσερις Ροδίτες με «εγκέφαλο» Άγγλο υπήκοο που συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στις 15 Ιανουαρίου 2014 θα καθίσουν τέσσερις άνδρες ηλικίας 33, 34, 24 ετών και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για:

- αγορά ναρκωτικών ουσιών

- πώληση ναρκωτικών ουσιών

- κατοχή ναρκωτικών ουσιών

- εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών

- εξαγωγή ναρκωτικών ουσιών

- αποστολή

- παραλαβή εν γνώσει δέματος που περιέχει ναρκωτικά κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης

- συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 19 Αυγούστου 2011 όταν το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών ενημέρωσε το ΣΔΟΕ Αττικής, σχετικά με πληροφορία που είχε λάβει από τις Σουηδικές τελωνειακές αρχές για τη δραστηριότητα κυκλώματος το οποίο και διακινούσε αμφεταμίνες μεταξύ Ινδίας, Κίνας, Αγγλίας και Σουηδίας. Συγκεκριμένα, είχε εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από τη Σανγκάη της Κίνας το οποίο περιείχε 5,152 γραμ. της ναρκωτικής ουσίας Ν – Αιθυλοαμφεταμίνη. Μάλιστα το εν λόγω πακέτο έφερε την ένδειξη «αντιοξειδωτική σκόνη» και είχε ως παραλήπτη στοιχεία ατόμου στη Ρόδο.

Μετά από αυτό έγινε ελεγχόμενα η αποστολή του δέματος στο νησί μας με σκοπό τον εντοπισμό του ή των παραληπτών όπως και έγινε.

Πράγματι πρωινές ώρες στις 22 Αυγούστου 2011 το δέμα πλέον είχε φθάσει στο προορισμό του, όμως από έλεγχο που έκαναν οι αρμόδιοι υπάλληλοι που ασχολούνταν με την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη διεύθυνση που αναγράφονταν σε αυτό, δεν υπήρχε το όνομα του παραλήπτη. Ακολούθως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η εταιρεία ταχυμεταφορών που θα παρέδιδε το δέμα, με τη συνδρομή και του προσωπικού των τοπικών διωκτικών αρχών.

Το βράδυ της 23ης Αυγούστου και καθώς ουδείς δεν είχε παραλάβει το δέμα, οι διωκτικές αρχές έκαναν «έφοδο» στα γραφεία της εταιρείας και προσήγαγαν τον 27χρονο υπάλληλό της, ο οποίος και παραδέχτηκε ότι μόλις έρχονταν τα δέματα ειδοποιούσε τον 34χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και τον 24χρονο οι οποίοι και τα παραλάμβαναν παρά το γεγονός ότι το όνομα του παραλήπτη ήταν άλλο. Επίσης παραδέχτηκε ότι συνεργαζόταν με τους δύο συγκατηγορούμενους του από τις αρχές του τρέχοντος έτους και μάλιστα ο 34χρονος του έστελνε τον αριθμό της φορτωτικής των δεμάτων που περίμεναν μέσω Facebook!

Μετά από αυτό ακολούθησε έρευνα στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των άλλων δύο εμπλεκομένων όπου παρουσία του τότε Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιάννη Μητσιόπουλου, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν στο αυτοκίνητο του 24χρονου δύο συσκευασίες μικτού συνολικού βάρους 72 γραμμαρίων άγνωστης συνθετικής ναρκωτικής ουσίας όμοια με αυτή που υπήρχε στο δέμα.

Στο μεταξύ, λίγο αργότερα από τη σύλληψη του 24χρονου κατοίκου Καλυθιών, του 34χρονου κατοίκου Φαληρακίου και του 27χρονου κατοίκου Ρόδου, εμφανίστηκε αυτοβούλως και 33χρονος κάτοικος Καλυθιών ο οποίος φέρεται ως το άτομο που διοχέτευε σε τοξικομανείς της Ρόδου αμφεταμίνες. Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία ο 33χρονος φέρεται να πούλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές άγνωστη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας αλλά τουλάχιστον 800 γραμμάρια τη μία φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από την έρευνα των διωκτικών αρχών, μόνο με τη συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών όπου δούλευε ο 27χρονος, από τις αρχές του 2011 από Ινδία προς Ρόδο, έγιναν συνολικά 108 αποστολές δεμάτων συνολικού βάρους 345 κιλών και 500 γραμμαρίων. Επίσης και στις 17 Αυγούστου το απόγευμα είχαν παραδοθεί από το ίδιο κατάστημα της εταιρείας στη Ρόδο άλλα δύο παρόμοια δέματα με την ένδειξη «αντιδιαβρωτικό μετάλλων», ανεβάζοντας έτσι το συνολικό βάρος και των τεσσάρων πλέον πακέτων (τα δύο που παραδόθηκαν, το ένα που ελέγχθηκε και το τελευταίο που είναι δεσμευμένο στη Γερμανία) σε 22 κιλά και 952 γραμ.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Πάντως από την αρχή οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αρνούνται τις κατηγορίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη μετά τις απολογίες τους, τους έστειλαν στη φυλακή και αποφυλακίστηκαν σταδιακά λίγο καιρό αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως μετά τον εργαστηριακό έλεγχο των ουσιών προέκυψε ότι οι περισσότερες ποσότητες των σκευασμάτων που εντοπίστηκαν δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες του άρθρου 1 του ν. 3459/2006, δηλαδή δεν είναι ναρκωτικές απαγορευμένες ουσίες!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το έγγραφο του τμήματος ναρκωτικών της Γ΄Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το οποίο και βεβαιώνει πως οι ουσίες που υπήρχαν στα δέματα που παρελήφθησαν από τους κατηγορούμενους δεν είναι ναρκωτικά. Σημειώνεται δε πως ο έλεγχος των σκευασμάτων έγινε με δείγματα που στάλθηκαν στο Γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (Drug Enforcement Administration DEA) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει πως πρόκειται για την ουσία 4- Methyl- N- ethyl cathinone (4- MEC).

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Γιάννης Φλεβάρης

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου