Πρώην διευθυντής τράπεζας καταδικάστηκε για απάτη άνω των 73.000

Πρώην διευθυντής τράπεζας καταδικάστηκε για απάτη άνω των 73.000

Πρώην διευθυντής τράπεζας καταδικάστηκε για απάτη άνω των 73.000

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1756 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή

Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο 57χρονος πρώην διευθυντής του Υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάρπαθο, ο οποίος κατηγορείται για απάτη με συνολικό όφελος ή ζημία άνω των 73.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό και ο πρώην διευθυντής δεν κατάφερε να μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί τον Ιούνιο του 2014 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 57χρονος τον Σεπτέμβριο του 2008 παρέστησε ψευδώς σε νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας στην Κάρπαθο, έγγραφα τα οποία αφορούσαν δανειακή σύμβαση που είχε υπογράψει η εταιρεία αυτή με την τράπεζα στην οποία ήταν διευθυντής ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα απέκρυψε αθέμιτα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ότι μεταξύ των εγγράφων αυτών υπήρχαν και έγγραφα σχετικά με την ανάληψη από τον δανειακό τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας ποσού 100.000 ευρώ το οποίο προέρχονταν από το δάνειο που είχαν πάρει από την τράπεζα και τον έπεισε μάλιστα να τα υπογράψει, λέγοντας του ότι ήταν τυπική διαδικασία.

Στην συνέχεια ο 57χρονος κατηγορείται ότι πήγε στον ταμία της τράπεζα, και ενώ ακόμη ο εκπρόσωπος της εταιρείας βρισκόταν στο υποκατάστημα, του είπε πως τα έγγραφα είχαν υπογραφεί και να εκταμιεύσει τις 100.000 ευρώ τις οποίες και κράτησε ο ίδιος.

Στην υπόθεση η οποία πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του πρώην διευθυντή, παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή ο κ. Βασίλης Καβουριού.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών